Waar moet je als man op letten bij een eerste date

Wel vaker krijg ik vragen van gescheiden mannen die niet goed weten waar ze op moeten letten bij een eerste date. Het is immers al te lang geleden en de ‘tijden zijn veranderd’.

 Om het die mannen wat makkelijker te maken heb ik uit allerlei literatuur wat tips gehaald. De ene zal al beter met je situatie aansluiten dan de andere.  En morgen nog meer tips!

Wat te doen met die baard?

Sommige vrouwen vinden het heerlijk maar het grote merendeel niet: een stekelbaard van één of meerdere dagen oud. Dit prikt al verschrikkelijk op het gezicht bij het zoenen, laat staan wanneer je denkt haar oraal tot de zevende hemel te brengen en jij met je stekelbaard langs de binnenkant van haar benen schuurt. 

Neus- en oorharen

Maar er zijn nog andere haren die je beter verwijderd. Je ziet het makkelijk over het hoofd omdat het zelf niet makkelijk te zien is: neus- en oorharen. Gegarandeerd een afknapper als je lekker aan het zoenen bent en je partner wordt onaangenaam verast met een wildgroei aan shag uit oren en neus.

Dag ervoor

Maar ook de dag voor je date kan je maar beter uitkijken met wat je doet. Vooral na een avondje uit, waar jij een paar glazen bier hebt gedronken, scherp of gekruid hebt gegeten en hierna een kop koffie hebt genuttigd, kan je er van uit gaan dat je adem niet fris meer ruikt. Van te voren goed je tanden poetsen en een pakje verzorgende suikervrije kauwgom met muntsmaak meenemen is de oplossing. Let ook op wat je eet. Tegen een broodje shoarma met knoflooksaus kun je niet poetsen of kauwgom eten.

Reinheid
Een gouden regel van mijn oma: vertrek nooit uit huis vooraleer je vers ondergoed aanhebt, want je weet nooit wat je gaat overkomen…  En dat geldt zeker bij een afspraakje. Niets is erger wanneer jij je uitkleedt of wanneer zij de volgende ochtend jouw ondergoed ziet inclusief een duidelijke remspoor of andere resten. Vers of oud (die er na het wassen al niet meer uitgaan), het kan gewoon niet. Let ook op je kleding. Een t-shirt of blouse met duidelijke gele randen in de kraag zin nu niet het teken van een ‘nette heer’.

This entry was posted in afspraakje and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.