Waar moet je een partner vinden als je als man valt voor mannen?

Er bestaat geen gemakkelijke manier om een partner te vinden. Aan de ene kant hoor ik van MSM (Mannen die Seks hebben met Mannen) dat het best moeilijk is. Ze hebben eenkleinere visvijver dat heteromannen. Aan de andere kant is het net makkeiljker: de meeste MSM vindt je makkeijk terug op bepaalde plaatsen. Maar de perfecte match? Je hoort wel eens dat het een kwestie van geluk is. Maar dat betekent niet dat je het toeval geen handje kunt helpen.

  • Wees niet te kritisch, of te wanhopig. Hoe meer ontspannen je bent, hoe makkelijker je iemand vindt.
  • Het internet is een populaire manier om contacten te leggen. Je kunt chatten of reageren op profielen. Maar wees kritisch: online is het gemakkelijker om iemand voor te liegen. Geloof niet zomaar alles wat je ziet of leest.
  • Ga op stap! Die mensen die aan je deur aanbellen zijn meestal niet diegenen die je als partner wil.
  • Homo’s vinden gaat natuurlijk gemakkelijker via het homowereldje. Er zijn allerlei party’s, elk met hun eigen stijl en doelpubliek. Geef jezelf de kans om de verscheidenheid te ontdekken en geef niet op na één tegenvaller.
  • Durf iemand aan te spreken. Wat heb je tenslotte te verliezen? Je kunt op voorhand al oogcontact zoeken en kijken welke reactie je krijgt. Maar ook als dat niet veel oplevert, kun je nog een gesprek starten. Soms zijn mannen gewoon te verlegen om je blik te beantwoorden.
  • Een populaire overtuiging is dat het in de homowereld alleen om seks draait. Die reputatie komt natuurlijk niet helemáál uit de lucht vallen, maar generaliseren zou onterecht zijn. Ook in de homowereld ontstaan tal van relaties. Zelfs op anonieme seksplaatsen ontstaan vriendschappen en relaties, hoewel dat in een vereniging meer voor de hand ligt.
This entry was posted in afspraakje, alleen zijn, assertief, blijf jezelf, communicatie, homo, nieuwe relatie, online daten, verliefd and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *