Hoe moet ik omgaan met dat geroddel?

Ik ben single en heb onlangs gehoord van mijn buurvrouw dat er énorm over mij geroddeld wordt. Zo zou ik minstens elke week ee nandere man in huis hebben en zou ik naar parenclubs gaan. Vreselijk vind ik dat. Zeker omdat er niets van aan is. Het enige wat ik doe is naar de fotografieclub gaan en ik doe wat vrijwilligerswerk.

Dat is inderdaad niet aangenaam. Je kan op verschillende manieren hiermee omgaan.

Er hard om lachen.

Blijkbaar vindt men jou interessant om over te praten. Vat het op als een compliment. Bezie ook de kleinburgerlijkheid ervan. Blijkbaar hebben mensen niks beters te doen dan roddelen. Komt het geroddel ooit eens aan de orde, zeg dan: ‘Tsja, ik schijn een heel wild seksleven te hebben’, en lach erom. Ga er niet teveel inhoudelijk op in. Zeg hooguit: ‘Wat een onzin.’ Ga je er inhoudelijk helemaal op in, dan laat je zien dat je je teveel van de roddel aantrekt.

 Even naar jezelf kijken.

Heb je onbedoeld misschien aanleiding gegeven voor geroddel? Mensen gaan vaak op een negatieve manier over iemand roddelen als ze negatieve gevoelens tegenover die persoon hebben. Ze zijn jaloers, voelen zich benadeeld door jou of vinden bijvoorbeeld dat je je met teveel dingen bemoeit. Probeer eens uit te zoeken wat er aan de hand is.

 Is er iets waarmee je iemand hebt gekwetst of benadeeld?

Is er iets niet uitgepraat? Is dat het geval, dan kan het goed zijn om daar iets aan te doen. Probeer sowieso vooral positief te zijn. Wees vriendelijk, behandel mensen met respect en wees gul met complimenten. Op die manier zorg je ervoor dat mensen op een positieve manier naar je kijken.

(vrij naar antwoord in psychologenmagazine)

This entry was posted in alleen zijn, assertief, blijf jezelf, communicatie, jaloesie, kritiek geven, lachen, schrik, single, verdriet, vrienden. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *