Ik ben liever af en toe alleen.

Ik ben nog maar pas terug bezig met daten en merk dat ik het zelfs af en toe leuk vind als hij er niet is. Dat ‘ik wil altijd bij hem zijn’ voel ik helemaal niet. Ben ik misschien nog niet klaar voor een relatie?

Helemaal niets om je zorgen over te maken. Je kan maar beter af en toe genieten van de tijd dat je alleen bent. Het is vaak net een goed teken wanneer partners zich in een relatie ook apart eens kunnen amuseren. Zo projecteren ze hun geluk niet, of beter gezegd, laten ze hun geluk niet afhangen van hun partner. Als je weet dat je relatie goed zit, kun je ook vrij gemakkelijk zelf gaan en staan waar je wilt en daarvan genieten – net zoals kinderen die op een gezonde manier aan hun ouders gehecht zijn zich vrijer en fijner voelen als ze niet bij hun ouders zijn dan kinderen die onzeker gehecht zijn en zich aan hun ouders vastklampen.

Volwassen relaties zitten vol met dagelijkse compromissen – dat is de prijs die je betaalt voor blijvende intimiteit – en het kan natuurlijk een opluchting zijn om dingen af en toe lekker helemaal op je eigen manier te doen.

Er si dus niets mis met af en toe alleen willen zijn. Op een uitzondering na: wanneer je er tegenop kijkt dat je partner thuis komt of je hebt het moeilijk met zijn/haar aanwezigheid, dan betekent dat dat de dagelijkse opofferingen die je maakt om deze relatie te laten lukken, te groot zijn. In dat geval moet je eens nadenken over je relatie en samen met hem/haar bekijken hoe je terug een evenwicht kan vinden.

This entry was posted in alleen zijn and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *