Bestaan ze? Foute partners (deel drie)

Bestaan ze… ‘Foute venten’ of beter.. foute partners?  Heb je het idee dat je altijd met een foute partner thuiskomt? Dat je verliefd wordt op iemand die je eigenlijk alleen maar pijn en verdriet brengt? En merk je dat je elke keer opnieuw voor zo iemand kiest?

Na het lezen van het Monsterverbond, een boek van Carolien Roodvonck, kon ik het niet laten om jullie de zeven foute partnertypes mee te geven.

Vandaag type 3: afstandelijke en dwangmatige partner

Jullie hebben een relatie, maar meer valt er niet te zeggen. Ergens geloof je wel dat je partner van je houdt en om je geeft, alleen krijg je dat zelden te horen. Laat staan dat je een bevestiging krijgt over jezelf of over jullie relatie. Van deze partner kom je niets te weten. Je weet niet wat ze denkt, je weet niet wat hij voelt. Het enige wat je te horen krijgt als je ernaar vraagt is dat je zeurt. Deze partner wil gerust gelaten worden.

Hoe komt het dat je voor zo iemand valt? Omdat jij net het tegenovergestelde bent! Jij bent open en warm en hartelijk en… je denkt dat je met al je liefde je partner ook wel zover zal krijgen. Je denkt dat wanneer je je partner overstelpt met liefde, die zich veilig genoeg gaat voelen om die diepe gronden eens te laten zien. Maar dat is iets wat je jezelf wijsmaakt. Deze partner is niet gesloten omdat hij of zij zich niet veilig voelt, deze partner is gewoon een sloten mossel waar niets te vinden is. Hier zit geen schitterende parel ergens diep beneden. Hoe meer jij vraagt, des te minder de ander zal prijsgeven.

Bijt je er dus niet op kapot, deze partner is niet te veranderen. Denk dus maar eens aan jezelf en zoek iemand die je wel aandacht en bevestiging kan geven.

 

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *