Bestaan ze? Foute partners? (deel zeven)

Bestaan ze… foute partners?  Denk je soms wel eens dat je altijd op de verkeerde valt?  Dat je verliefd wordt op iemand die je eigenlijk alleen maar pijn en verdriet brengt? En merk je dat je elke keer opnieuw voor zo iemand kiest?

Na het lezen van het Monsterverbond, een boek van Carolien Roodvonck, kon ik het niet laten om jullie de zeven foute partnertypes mee te geven.

Vandaag het laatste type:  de psychopathische partner.Deze man krijgt je in geen tijd versierd, maar lang houdt hij vrouwen niet. Zo lief en charmant hij in het begin is, het draait al snel. Dan vindt hij/zij dat je zaagt, de dingen fout ziet, niet het juiste antwoord geeft, te lang nadenkt of net niet nadenkt. Waar hij in het begin nog fijn was tussen de lakens, wordt het al snel eenrichtingsverkeer. Jij bent je partner aan te verwennen: geeft massages, schrubt haar voeten,  vijlt nagels, gaat boodschappen doen,… zelfs de afwas doen lijkt geen taak maar is haast een voorrecht dat je krijgt. Deze partner is een wolf in schaapskleren.

Door de natuurlijke charme val je al snel als een blok voor deze partner. Toch draait het alles om je parner. Als je partner iets wil, zal hij of zij niet aarzelen om je zo te manipuleren totdat je doet wat er wordt gewenst. Sterker nog, je gaat denken dat het een gunst is om iets voor deze partner te mogen doen. Je partner vindt zichzelf en zijn daden en handelingen de beste en jij gaat het nog geloven ook. Liegen kan deze partner als de beste.

Je valt voor deze partner omdat je behoefte hebt aan een sterk figuur die je beschermt tegen de rest van de wereld. Want de wereld waar je partner in leeft is beter dan de rest. En jij, jij hebt het privilege om daar samen met hem in te wonen. In ruil overstelp je je partner met zorgen en liefde. Je gaat tot het uiterste en verliest je helemaal. Dat komt omdat je een negatief zelfbeeld hebt en erg onzeker bent. Je partner weet dat en speelt hierop in: jij kan het leven niet aan, ziet het fout en bent dom. Deze partner maakt je met de grond gelijk en kraakt je tot er niets meer overblijft om je vervolgens te boetseren. Zo word je je partners slaafje.

Van deze partner moet je zo snel mogelijk weg. Nee, de wereld die je partner je voorlegt is niet de realiteit.  Nee, hij/zij heeft het niet goed met je voor. En ja, je kan echt wel in het leven staan zonder dat deze partner je redt. Geloof gerust weer in jezelf, je bent zelfzekerder dan je partner je heeft willen laten geloven.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *