De fouten die hoogopgeleide dertigers maken

Deze week las ik een interessant boek van Lori Gottlieb ” Marry Him: The Case for Settling for Mr. Good Enough“. Het legt de zeven meest voorkomende fouten uit die jonge hoogopgeleide vrouwen maken wanneer ze aan het daten zijn. Het niet vinden van de juiste man,  gaat over je visie over daten.

Haar advies gaat niet over het aanpassen van je standaard. Volgens haar leggen heel wat jonge vrouwen de lat té hoog wanneer ze beginnen daten. Daarom kijken ze naast mannen die wel perfect bij hun zouden passen en verspelen ze ondertussen tijd en energie blijven aan de foute mannen.

In de volgende blogbijdrages krijgen jullie haar zeven tips. Zeven punten waar vrouwen eens goed over na moeten denken. Vandaag tip vier en vijf.

4) Vrouwen zijn te kieskeurig (mannen ook)

Bij online daten ga je een keuze maken op basis van een aantal objectieve criteria: hoe groot is iemand, wat voor muziek hoort hij graag, is hij sportief of niet. We kunnen -helaas- niet kiezen uit subjectieve criteria via het net. Het feit of we iemand aantrekkelijk of lief vinden, kunnen we pas te weten komen wanneer we iemand ontmoeten. Wees dus niet te streng met de objecteive criteria en doe de moeite om mannen te ontmoeten, ookal zijn ze op papier niet helemaal je type. Je kan best verliefd worden op iemand die kleiner is dan jou en een grote voetbalfan is. Je kan niet verliefd worden op een vervelend persoon.

5) Je kiest Alfa Mannetjes

Je kiest de mannen die net als jij denken dat er nog steeds een partner rondloopt die nog net iets beter is. Voor hen ben je niet meer waard dan een date of twee, om dan weer verder te vliegen naar het volgende vrouwtje. Lori zegt dat we net ook moeten kijken naar de mannen die iets meer verlegen zijn, die minder uitspringen in de groep, maar het goed doen in een een-een gesprek. Dat zijn de mannen die je gelukkig willen maken. De Alfa mannetjes, die hebben alleen maar kritiek over hoe het beter moet.

This entry was posted in afspraakje, alleen zijn, Andere, Eerste afspraak, Ervaringen, geen match, kritiek geven, valkuil relatie, voorwaarden, vrijgezel, vrouw and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *