Hoe kan je nu weten of een beginnende relatie ook echt uitgroeit tot een volwaardig iets. Uren met vriend(inn)en overleggen en allerlei veronderstellingen maken, dat werkt niet. Wanneer we de literatuur er op naslaan, ontdekken we al snel een paar richtlijnen, ik geef ze graag even mee… In de vorige stukken vond je de eerste vier, nu de laatste twee.
5. Beter alleen dan maar half half.
Het valt op dat singles die al lang alleen zijn, vooral een partner nemen om van het eenzame gevoel af te raken. En vaak is dat een partner die niet echt beantwoord aan hetgeen ze in een partner zoeken. Vooral omdat ze ervan uitgaan dat het leven toch leuker met twee is, of praktischer, of aangenamer, of.. minder eenzaam. Al enkele keren hebben het hier op de blog gehad over het verschil tussen alleen zijn en eenzaam zijn. En vergeet niet dat je je best ook heel erg eenzaam kan voelen in een relatie. Dus waarom een partner nemen die maar half bij je past. Zit je ondertussen toch in zo een relatie, stop er dan maar zo snel mogelijk mee. Het levert je alleen kopzorgen op en veel verlies aan energie. Die kan je beter gebruiken om de juiste tegen te komen.
6. Draagt je partner de foute kleren? Laat het.
Ga vooral niet beginnen met te denken dat je je partner moet restylen. Dat kost bloed, zweet, tranen en veel geld. En elke partner die wat slim is gaat die nieuwe inzichten en de aandacht die ermee gepaard gaat, maar al te graag aannemen. Het geeft een boost in zelfvertrouwen, iemand die zoveel met je bezig is. Het komt maar al te vaak voor dat iemand een nieuwe partner in de verbeterde versie steekt, waarna die dan –met een nieuw uiterlijk en sjokvol zelfvertrouwen- naar iemand anders stapt. Laat je partner zien wat je leuk vindt, bevestig de dingen die je al goed vindt en laat het zijn beloop. Iemand die echt om je geeft, zal wel stilaan wat jouw richting uitdraaien zonder ontrouw te worden aan zichzelf.