Een boodschappenlijst bij het daten

In het boek “Wat wil de man,dating- en rrelatiehandboek van de vrouw”, werken beide auteurs met een boodschappenlijst.

Nummer twee op de lijst: Hij moet goed kunnen luisteren.

Volgens de evolutieleer kunnen mannen dit niet. Als je een mamoet aan het najagen bent, heb je geen tijd om naar het gepraat van je medejager te luisteren en moet de communicatie kort, probleemoplossend en efficiënt zijn.

Akkoord, alleen leven we niet meer in de oertijd. Heel wat mannen hebben wel geleerd om te luisteren, al blijft het ook in mijn praktijk een veel terugkomende ergernis van vrouwen.

Hetgeen hen het meest stoort is dat manlief dadelijk met een oplossing komt aandraven. Dus als zij enkele dagen later het opnieuw wil hebben over haar collega waar het zo moeizaam mee loopt, zal hij vragen waarom zij zijn oplossing nog niet heeft uitgevoerd.

In therapie raad ik vrouwen aan om vooraf duidelijk te maken wat ze verlangen van hun man: willen ze gewoon even over het probleem praten om de emotie die erbij gepaard gaat wat te milderen of willen ze echt een oplossing. Moet hij met andere woorden gewoon luisteren of mee denken aan een oplossing. De meeste mannen vinden het eerste niet moeilijk, als het niet te vaak voorkomt over hetzelfde probleem. Na een tijd willen ze wel dat vrouwlief actief haar probleem aanpakt.

Dat is het moment dat je beter een vriendin belt.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *