Emoties en onlinedaten: verliefd op een beeld.

“Kan je gevoelens krijgen voor iemand die je nog niet gezien hebt? “

Je bent al enkele dagen aan het mailen met iemand. Jullie hebben al enkele leuke berichten uitgewisseld, over hobbies staan jullie op een lijn, dezelfde humor wordt gebruikt en het lijkt soms wel alsof jullie elkaars zinnen kunnen aanvullen. Dan wordt het hoog tijd voor een eerste ontmoeting.

Kan je dan al verliefd zijn, is de vraag? Dat kan, al is dat voor de meeste mensen niet zo. Toch mag je niet de impact van al die aandacht die je hebt gekregen de laatste weken vergeten. Je kan best een warm gevoel krijgen, alleen al maar omdat iemand je veel aandacht geeft: al die smsjes, die mailtjes, chatsessies,… Maar de meeste mensen vertrekken met een realistische en genuanceerde verwachting naar zo een eerste ontmoeting.

Toch merk ik dat er wel mensen zijn die al een beeld hebben gevormd van hun date. Ze denken al te weten wie hun date precies is als persoon: welke karaktereigenschappen die heeft, hoe die tegenover een aantal principes gaat staan,… Ze hebben met andere woorden hun eigen verwachtingen en hoop samengesmolten, die vermengd met de woorden de andere schreef (uiteraard alleen de woorden die in het beeld pasten van die perfecte partner die ze willen) en tot de conclusie gekomen dat dit wel eens de ware kon zijn. Nog voor er ook maar echt gesproken is.

Een eerste ontmoeting kan dan echt wel een ontnuchtering zijn. De date blijkt plots toch niet helemaal in het plaatje te passen. Elke keer wanneer dit duidelijk wordt, valt het gesprek wat stil of merk je wat spanning en wrevel.

Veel kan je daar zelf nie taan doen, buiten benoemen wat je merkt. Je kan heel beleefd en lief zeggen ‘Je had me mij precies wel andeers voorgesteld’ of ‘Je dacht blijkbaar dat ik rond dit thema op dezelfde golflengt stond als jij’.

Of deze date nog kans maakt? Dat hangt af van de reactie van je partner. Als die bij zijn rigide beeld van jou blijft, dan zal dit waarschijnlijk de laatste ontmoeting geweest zijn. Als die bereid is om te zien dat jij anders bent dan hij/zij, dan kan je gerust verder. Vandaar dat het ook zo belangrijk is om elkaar meer dan een keer te zien.

Twee of drie ontmoetingen zijn ideaal vooraleer je definitief beslist of je verder doet of niet.

This entry was posted in afspraakje, Andere, Eerste afspraak, geen match, valkuil relatie, verliefd, voorwaarden and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *