Haren knippen na een relatiebreuk

Het viel me onlangs op: vrouwen die een haast complete make- over doen wanneer ze stoppen met hun relatie. En de haren vormen soms een belangrijk onderdeel. Vaak doen ze het niet meteen, maar na het eerste grote verdriet, wordt de schaar er in gezet of  verschijnt er een ander kleurtje. Heel vaak staat een nieuwe kapsel dan ook symbool voor een nieuwe start, eigenlijk een teken dat de vrouw in kwestie verder wil met haar leven.

En dat dan net de haren moeten geknipt worden is  niet ongebruikelijk. Vaak zie je ook de kledingkeuze veranderen. Het komt er op neer dat een vrouw (of een man) na een relatiebreuk terug op zoek gaat naar controle en wat is er makkelijker te controleren dan je eigen uiterlijk.

Maar die plotse wisseling kan ook te maken hebben met symbolisch van haar ex afraken. Het is niet onbegrijpelijk dat wanneer de ex een grote voorstander was van lange haren en ze eigenlijk haar haar alleen maar liet groeien om hem te plezieren, dat deze vrouw na haar  relatiebreuk, een kapsel zal kiezen dat ze zelf mooi vindt en niet hetgeen haar ex mooi vond. Verder kan je wraak niet uitsluiten, zeker als de exen elkaar nog zien. Vond hij haar springkrullen zo leuk? Alleen al om hem niets meer te gunnen gaat dan de stijltang er in.

Hoe dan ook… een nieuw kapsel geeft je vaak een goed gevoel en kan een boost zijn voor het zelfvertrouwen. En dat kan je na een relatiebreuk altijd wel gebruiken.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *