Knuffelen!

Als je wil weten of je relatie sterk genoeg is, moet je niet tellen hoe vaak er vonken vliegen tussen de lakens. Een onderzoek wees uit dat jullie knuffelfrequentie veel belangrijker is. Uit een recente studie blijkt nu dat de frequentie waarmee koppels knuffelen een betere indicatie is voor de sterkte van de relatie, dan het aantal keer dat ze wekelijks de liefde bedrijven.

Toch weet elk koppel dat een goede vrijpartij ervoor zorgt dat je dichter bij je partner staat. Niet alleen de ontlading na een orgasme zorgt dat de spanningen weg zijn, maar door elkaar aan te raken komt de hypothalamus in actie. Dit deel in de hersenen gaat ervoor zorgen dat het liefdeshormoon (oxytocine)vrijkomt. Je gaat je goed voelen. Je gaat je veilig en gerelaxeerd voelen, en voelt minder stress.

 Diezelfde oxytocine komt ook vrij bij het knuffelen. Daarbij zorgt knuffelen en kussen er ook nog eens voor dat onze hersenen dopamine aanmaakt. Die stof prikkelt het beloningssysteem in onze hersenen. En zorgen dus voor het gevoel van genot. Seks is een manier om als koppel dichterbij te komen, maar knuffelen en strelen zorgt niet alleen voor een zelfde lading oxytocine, maar ook voor een intiem moment waarin je je veilig voelt en geborgen voelt. Binnen zo een mindsetting is het voor velen makkelijker om over emoties te praten en komen er al sneller intieme gesprekken los. 

Best knuffel je niet alleen op het einde van een ruzie, maar zelfs al van in het begin. Wanneer je weet dat je een moeilijk gesprek moet aangaan met je partner  over familie, geld, de kinderen of vrije tijd (toch vaak de grootste thema’s) kan je hem/haar maar beter even knuffelen vooraleer je van wal steekt. Oxytocine kalmeert immers het lichaam, verlaagt de bloeddruk en geeft het algemene gevoel van rust.
Geen zin om elke dag te vrijen? Kruip dan op zijn minst samen in de zetel om eens goed te knuffelen als je wil dat je relatie sterk genoeg blijft.

Ook bij Parship weten ze wat gedaan op deze internationale knuffeldag… Kijk maar: http://www.youtube.com/watch?v=fabE9dBZFPc&feature=youtu.be

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *