Met hoop is niets verkeerd, als het niet het enige is.

De man is midden vijftig, verzorgd, een pak aan, kapoenachtige ogen, maar voor de rest een volledig grijze muis. Hij heeft een huwelijk van twintig jaar achter de rug waar het laatste decennium intiemloos gelopen is. Toch was hij er in blijven geloven, blijven hopen, blijven denken dat zijn vrouw wel ooit eens opnieuw ging ontdooien en naar hem toe zou groeien. Met veel geduld, veel gesprekken, veel liefde, veel kadootjes, veel vragen, veel afwijzingen, had hij dat ontdooimoment proberen bereiken, maar het was tevergeefs geweest. Na opnieuw een afstandelijke vakantie vorige zomer had hij zijn conclusies getrokken en was hij weggegaan. Veel verwijten naar zijn kop gekregen, dat hij zijn gezin liet zitten, dat hij een egoïst was, dat hij toch zo een eerlijke vrouw had, dat hij toch niets te kort kwam. De familie had zich haast helemaal tegen hem gekeerd want die wisten bijgod niet wat er aan de hand was. En hij wou- ter ere van het goede moeder zijn van zijn ex-vrouw- dat beeld naar de buitenwereld ook niet kapotmaken.

Maar na een deftig rouwproces, alleen gaan wonen, nieuw netwerk opbouwen, was hij weer klaar voor een relatie. Via een site was hij in februari in contact gekomen met een vrouw. Ze had zijn leeftijd, twee kinderen, zag er goed uit, woonde slecht 20 km bij hem vandaan en seks en intimiteit waren helemaal bespreekbaar via mail.

Elke avond keek hij opnieuw uit om een uur of langer met haar te chatten en dat deed hij ook consequent. maar nu- zes maanden later- was dat ook het enige dat er gebeurde. Ze hadden elkaar nog nooit gezien, hij kende haar achternaam niet, had haar telefoonnummer niet, kende de namen van haar kinderen niet,…

Instinctief weet je dat dit niet klopt. Toen ik hem aanraadde om haar gewoon eens mee uit te vragen, kreeg hij telkens het antwoord dat het niet paste, ze het te druk had, ze al een afspraak had met een vriendin,… Hij gaf het nog twee weken, want kon niet geloven dat deze vrouw die over zo intieme dingen met hem sprak, hem eigenlijk aan het belazeren was.

Hoop doet inderdaad leven, maar het mag niet alleen hoop zijn, er moeten dingen concreet gemaakt worden, de realiteit mag niet alleen bestaan uit een hoop woorden op een computerscherm.

Helaas zien we dat er nog steeds mensen worden belazerd, ook in de liefde. Er worden loze beloftes gemaakt door mensen die niet echt bereid zijn om in een relatie te stappen en soms worden mensen zelfs belazerd voor geld. En ookal zijn het vaak mensen die slim genoeg zijn, toch doet hoop hen dingen doen waarvan ze weten dat het niet al te slim is. Geld geven aan iemand die je nog nooit gezien hebt, is daar een van.

Niet voor niets raden wij alle singles aan om zo snel mogelijk in real life af te spreken met diegene die de mooie woorden op je computerscherm tovert. Wanneer je merkt dat die afspraakjes uitgesteld worden, steeds op het laatste moment worden afgezegd, hij net op een andere plaats staat dan waar jij hebt afgesproken, een van de kinderen net ziek wordt, er een collega op het werk ziek geworden is en hij extra moet werken,… wel… dat kan wel eens gebeuren, maar niet de hele tijd.

Verder raden we je aan om de site waar je op zit ook te verwittigen van je vermoeden dat er iets niet pluis is. Enkele datingsites hebben zelfs een alarmbutton naast elke single staan. Daar kan je op drukken wanneer je denkt dat iemand zich anders voordoet dan hij of zij is of wanneer iemand je oneerbare voorstellen doet, … Gebruik die knop zeker als je vermoeden groot genoeg is.

Geef dus niets van je privegegevens en al zeker niet van je bankgegevens door aan iemand die je nog niet gezien hebt. Geld, juwelen, spullen op sturen,… allemaal niet doen zonder je met je echte ogen kan zien wie je door zijn of haar mooie woorden zo veel hoop heeft gegeven.

Want met hoop is niets verkeerd, als het maar niet het enige is in de liefde.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *