Profielteksten en wat je zeker NIET moet schrijven.

De profieltekst op de dating site waar je je hebt ingeschreven is, samen met je foto, jouw persoonlijke advertentie. Toch slagen heel wat mensen er niet in om daar een leuke en aangename tekst van te maken. De schrijf- en typefouten op sommige datingsites zijn ontelbaar, te veel clichéteksten en… wat is er mis met gewoon Nederlands? Heel wat singles hebben een verkorte sms-taal die ze ook gebruiken in hun berichten op hun profiel.

Maar goed, dat zijn de algemene fouten tegen de kunst van het schrijven. Ik pik er nog een aantal andere heel frappante uit.

“Mijn vrienden hebben zich allemaal gesetteld en ik dacht, nu is het aan mij.”

Hierbij wil je eigenlijk zeggen dat je partner eigenlijk maar wat de leegte die vrienden hebben achtergelaten moet opvullen. Of dat je het beu bent van alleen naar een feestje te gaan en gewoon iemand wil hebben om je te vergezellen. Dan ben je niet op zoek naar een levenspartner en kan je beter af en toe iemand inhuren, niet?

“De liefde wil niet komen, dus ik probeer het maar eens via deze weg”

Natuurlijk als je elke avond op café zit te wachten tot de ware in je schoot valt, dan zal er niets van in huis komen. En als je met zo een ingesteldheid ook begint aan je dating-verhaal op internet, zal ook daar niet veel van in huis komen. Actie is nodig, zelfs in de virtuele wereld.

“Geen tijd gehad, ik vul later nog aan”

Een leeg profiel, daar kijken mensen niet naar en ze hebben al helemaal geen zin om weken later nog eens te kijken of jij ondertussen tijd en zin hebt gehad om je teksten klaar te maken. De meeste datingsites moet je betalen. Is het dan niet wat gek dat je niet eens een inspanning levert om minstens een goede zin op je profiel te zetten? Je misloopt hierdoor heel wat mensen.

“ALLEEN SERIEUZE REACTIES!!!”

Wat denk je als je dit ziet? Het ziet er op zijn minst agressief uit en schreeuwt van de frustratie. Zo een zin wil impliciet zeggen dat deze persoon al een hoop niet- serieuze reacties heeft gekregen. Door zo een zin op je profiel te zetten, misloop je alle leuke en spontane reacties die misschien in het begin gewoon wat geplaag en geflirt zijn, maar na een tijd net wel kunnen uitgroeien tot iets moois én serieus.

“Ik ben een single en ben op zoek naar een leuke date”

Uiteraard, wat doet u anders op een dating-site voor singles.

This entry was posted in Andere and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *