Rebound of niet?

Je bent al een tijdje single en komt iemand leuk tegen. Alleen, komt die nog maar net uit een langdurige relatie. Dan gaat de reboundalarmknop onmiddellijk aanstaan. Want als je klaar bent voor een relatie, wil je toch geen rebound zijn?

Want dat wil vooral zeggen dat de ander je gaat gebruiken om weer helemaal op zijn of haar plooien te komen. Eens de ander er terug staat en alles weer op een rij heeft, word jij vriendelijk bedankt voor bewezen diensten en mag je ophoepelen.  Meestal kan je snel te weten komen of je de rebound bent of niet.

Het eerste waar je op moet letten, is wanneer de relatie van je date verbroken werd. Hoe korter geleden, hoe groter de kans dat je date een doekje voor het bloeden zoekt. Ga nu niet onmiddellijk panikeren als de relatie nog niet lang gedaan is. Het kan best zijn dat je nieuw lief en de ex al een hele tijd als broer en zus leefden en er al een hele tijd geen sprake meer was van een relatie. Je mag vooral niet diegene zijn die heel het rouwproces om de verbroken relatie om je heen moet krijgen. Je bent verliefd, geen huilpaal.

Een tweede teken aan de wand is wanneer je beseft dat dit té goed is om waar te zijn. Je lief is knapper dan, jij, intelligenter, rijker,… Leeft in een andere wereld, net een wereld waar jij naar opkijkt. Besef dan goed dat eens de persoonlijke brokken gelijmd zijn, de kans bestaat dat de ander je niet goed genoeg meer gaat vinden en jij bedankt wordt voor bewezen diensten.

Het laatste signaal is dat alles té is. Er vallen te grote woorden op een veel te korte tijd. Dat jij de man/vrouw van Zijn/haar leven bent, dat ze zich nog nooit zo goed gevoeld heeft bij iemand, dat hij zich nog nooit zo bloot gegven heeft aan een vrouw. Je nieuwe lief heeft een enorme hunker naar liefde en bevestiging; Het is de hunkering die ze opzoeken, niet jou. Al vrij snel wordt zoiets duidelijk en word jij aan de kant geschoven.

Toch kan je hen niet veel kwalijk nemen. Meestal gebeuren die dingen niet met opzet. Mensen die vastzitten in een rouwproces hebben nu eenmaal geen heldere denkpatronen. Alleen is het goed voor jou om te weten dat je het doekje bent. Niet meer en niet minder.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

One Response to Rebound of niet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *