Rebound of niet?

Je bent al een tijdje single en komt iemand leuk tegen. Alleen, komt die nog maar net uit een langdurige relatie. Dan gaat de reboundalarmknop onmiddellijk aanstaan. Want als je klaar bent voor een relatie, wil je toch geen rebound zijn?

Want dat wil vooral zeggen dat de ander je gaat gebruiken om weer helemaal op zijn of haar plooien te komen. Eens de ander er terug staat en alles weer op een rij heeft, word jij vriendelijk bedankt voor bewezen diensten en mag je ophoepelen.  Meestal kan je snel te weten komen of je de rebound bent of niet.

Het eerste waar je op moet letten, is wanneer de relatie van je date verbroken werd. Hoe korter geleden, hoe groter de kans dat je date een doekje voor het bloeden zoekt. Ga nu niet onmiddellijk panikeren als de relatie nog niet lang gedaan is. Het kan best zijn dat je nieuw lief en de ex al een hele tijd als broer en zus leefden en er al een hele tijd geen sprake meer was van een relatie. Je mag vooral niet diegene zijn die heel het rouwproces om de verbroken relatie om je heen moet krijgen. Je bent verliefd, geen huilpaal.

Een tweede teken aan de wand is wanneer je beseft dat dit té goed is om waar te zijn. Je lief is knapper dan, jij, intelligenter, rijker,… Leeft in een andere wereld, net een wereld waar jij naar opkijkt. Besef dan goed dat eens de persoonlijke brokken gelijmd zijn, de kans bestaat dat de ander je niet goed genoeg meer gaat vinden en jij bedankt wordt voor bewezen diensten.

Het laatste signaal is dat alles té is. Er vallen te grote woorden op een veel te korte tijd. Dat jij de man/vrouw van Zijn/haar leven bent, dat ze zich nog nooit zo goed gevoeld heeft bij iemand, dat hij zich nog nooit zo bloot gegven heeft aan een vrouw. Je nieuwe lief heeft een enorme hunker naar liefde en bevestiging; Het is de hunkering die ze opzoeken, niet jou. Al vrij snel wordt zoiets duidelijk en word jij aan de kant geschoven.

Toch kan je hen niet veel kwalijk nemen. Meestal gebeuren die dingen niet met opzet. Mensen die vastzitten in een rouwproces hebben nu eenmaal geen heldere denkpatronen. Alleen is het goed voor jou om te weten dat je het doekje bent. Niet meer en niet minder.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

One Response to Rebound of niet?

 1. lester says:

  Mieke,

  een vraagje.
  ikzelf ben nu enige tijd vrijgezel ( 2j) en heb tijdje geleden iemand leuk ontmoet. Toen’k haar leerde kennen was ze nog samen met de jongen waar ze 5j mee samen was. het contact was altijd heel leuk en gezellig. eerst via whatssapp of facebook en we zagen elkaar af en toe kort, wrbij er altijd bij beide een glimlach kwam. en toen op een geg moment eindige haar relatie. het contact bleef verdergaan tot dagelijkse tekstberichten, telefoontjes etc. en iets gaan drinken, zoals we ervoor hadden afgesproken, als vrienden kwam er uiteindelijk ook van. Ongeveer 5 weken na de breuk. op ‘t einde van die date was er een aantrekkingskracht en zoenden we. Sindsdien teksten we elke dag , hebben we elk week wel minstens 1x afgesproken, en is’r ook al meer gebeurd. op een avond zijn we blijven slapen in een hotelletje aan de kust en een 4-5 weken nadien hebben we ook gevreeën na een nachtelijk uitstapje in de auto. Ondertussen heeft ze 2x een dip gehad, wat ik ook had verwacht en wat logisch is, omdat’r uiteindelijk een stuk routine is weggevallen uit haar leven met de ex relatie en uiteraard is 6j niet niks om geen rekening mee te houden. Nu elke keer dat we hebben afgesproken, iets gaan drinken, etentje of bioscoopbezoek hebben we altijd liggen zoenen.
  Ik ben er zeker van dat zij me heel erg graag heeft en andersom is dit ook zo. Ik probeer om wat afstand te houden om niet in een rebound terecht te komen. Zij heeft me al paar keer verteld dat ik haar type niet ben. maar wat’k niet weet. Als een man je type niet is, ga je dan steeds contact hebben, afspreken, zoenen en seks hebben? Zij is een intelligente meid, bachelor criminologie, dus ze weet wel wat ze doet. Voelt ze wel degelijk wel meer voor me en probeert ze dit af te schermen om niet te snel vooruit te gaan en verkeerde stappen te nemen, zoals een relatie?
  Ik geef haar alle tijd en ruimte en ben er voor haar wanneer ze me nodig heeft. Allebei hebben we initiatief genomen om elkaar te zien.
  Ik weet niet of dit iets uitmaakt.
  onlangs had ik een ongeval tijdens men werkuren en zij had de wagen gezien waarmee ik de baan op was. het voertuig was verhakkeld en toen ze op kantoor kwam en ze uiteindelijk wist dat ik diegene was die achter het stuur zat , was ze in paniek geslagen. ze stuurde me Lesterr!!! en dat ze enorm gestresseerd was omdat ze niet wist hoe’t met me was. toen ze hoorde dat’k ok was viel’t mee met haar, maar pas toen ze me die middag zag was ze volledig op haar gemak gesteld.
  Daags nadien heeft ze me dan een bezoek gebracht bij me thuis wat niet evident is gezien de afstand. Haar in paniek zijn, bezorgdheid en bezoekje hebben natuurlijk een indruk op me gemaakt.
  Ik weet dat als’k het zou toelaten ik vol voor haar zou willen gaan, maar dat de situatie dit niet echt toelaat. zolang ze er niet overheen is, zal’t bij haar gevoelig liggen ondanks dat’k er wel overtuigd van ben dat we beide iets voelen voor elkaar.
  Ik merk op dat’t al een hele brief is, maar’k zit toch met vragen. Tijd geven zal volgens mij de boodschap zijn . Het enigste wat ik niet echt begrijp is de reden dat’k haar type niet ben ( gebruikt ze dit om afstand te houden ) omdat ze zelf goed beseft dat de vorige relatie nog niet volledig verwerkt is. Kan je dan met iemand die je type niet is, elke dag teksten, zoenen, en seks hebben?
  Of is dit nu gewoon één van de uitdagingen die ons mooie leven te bieden heeft.

  Groeten,
  Lester

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *