Waarom krijg ik geen antwoord?

Gisteren, tijdens de coachuren, kreeg ik een telefoon van een man. Hij beschreef zichzelf als een knappe veertiger, levenslustig, positief ingesteld, open minded. Hij heeft een goede job, grote vriendenkring en een toffe hobby. Hij is nu een jaar gescheiden en wil terug een vrouw in zijn leven. Hij merkte op dat niet veel vrouwen die hij aanschreef hem terug mailden en vroeg zich af of hij iets verkeerds deed.

Tijdens het gesprek werd het al snel duidelijk dat hij vrouwen aanschreef die er erg aantrekkelijk uit zag. Daar is uiteraard niets mis mee. Maar ik ondervind als coach dat je dan niet moet verwonderd zijn dat heel mooie vrouwen niet dadelijk antwoorden. Vrouwen van einde dertig met een knappe foto hebben vaak een overvolle inbox. Ze krijgen heel wat berichten. Niet alleen hebben ze meestal gewoon de tijd niet om ze allemaal te beantwoorden, ik hoor dat de meeste vrouwen daar zelfs niet aan willen beginnen. Al hun ‘kandidaten’ een bericht terugsturen, zou hen té veel tijd kosten. Ze sturen alleen een bericht terug naar diegene wiens bericht opvalt. Dus zinnetjes als ‘Hallo, je hebt een leuk profiel’, krijgen ze al genoeg. Daar reageren ze vaak niet op. Het komt er dus op neer om in haar overvolle inbox op te vallen.

Maar hoe doe je dat? Wel, best neem je iets uit haar profiel dat je leuk vindt. Bij de beller gisterenavond was hetgeen hij erg leuk vond, het feit dat de vrouw die hij wou aanschrijven zelf haar eigen kleren maakte.

Een goed bericht begint natuurlijk met een goede zin in je onderwerpsbalkje. Dat is het eerste wat ze te lezen krijgt en dat moet haar triggeren om de mail te openen. Gisteren werd het ‘goed idee zoekt goede schaar’.

Verder maakte de beller gisteren een tweede gekende fout, namelijk: zijn eerste bericht was altijd een hele voorstelling van wie hij was. Daar is op zich niets mis mee, maar als je geen vraag stelt in je eerste bericht of geen interesse toont in het profiel van de vrouw die je aanschrijft, is de kans klein dat je antwoord krijgt. Die vraag is ook best een open vraag, een vraag waar je dus niet gewoon ja of nee moet op antwoorden. ‘Maak je ook je rokken zelf? ‘, is dus geen goede vraag. 

Onze man gisteren maakte uiteindelijk het volgende berichtje

Goed idee zoekt goede schaar…

om samen een nieuwe kledinglijn uit te werken? 😉

Ik las je profiel en vond het geniaal dat je zelf je kleding maakt. Zelf heb ik ook wat ideetjes, maar twee linkerhanden houden me tegen om zelf met stof aan de slag te gaan. Het lijkt me wel leuk om samen eens iets te maken. Hoe komt het eigenlijk dat jij achter de naaimachine bent gekropen?  Iets wat je altijd al had willen doen?

ben benieuwd naar je antwoord,

knipgrage groeten,

 

Vandaag mailde de beller me dat hij antwoord had gekregen. Sterker nog, dat ze ondertussen al heel de dag aan het mailen waren en er een nieuwe rok in de maak is!

 

This entry was posted in Andere and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.