Moet je eerst van jezelf houden?

“Om van een ander te kunnen houden, moet je eerst van jezelf houden.”

Afgelopen week kregen jullie al wat tips. niet omdat ik denk dat je van jezelf MOET houden vooraleer je iemand anders kan liefhebben, wel omdat de bevestiging van de ander ooit eens stopt. En dan kan je maar beter zeker zijn van jezelf.

Hieronder vind je een paar adviezen die je kunnen helpen om… Meer van jezelf te houden.

 Hecht niet teveel aan het oordeel van anderen

Probeer je eigen gang te gaan en trek je niets aan van het oordeel van anderen. Je vriendje vindt je nieuwe jurk niet mooi? Jammer dan, jij vindt hem te gek en trekt hem dus gewoon aan. Je ouders zijn het niet eens met je nieuwe baan omdat die ‘onder je niveau’ is? Als jij het er naar je zin hebt, waarom zou je je er dan druk om maken? Jij kent jezelf het beste en kunt je eigen beslissingen nemen.

Wees niet bang voor veranderingen

Om de adviezen hierboven in de praktijk te brengen, zul je moeten veranderen. In plaats van met zelfbeklag beantwoord je een scherpe opmerking opeens met een glimlach of een schouderophalen. Dat kan je in het begin veel moeite kosten en de reactie van je omgeving zal het niet gemakkelijker maken. Maar probeer door te zetten. Denk positief. En wees niet bang voor veranderingen!

(Bron: Trendystyle)

This entry was posted in blijf jezelf. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *