Hoe kan je je profiel verbeteren om beter een partner te vinden?

Hoe zorg je voor een goed profiel? De vijf ultieme tips om een partner te vinden!

1. Schrijf zoals je bent.

Gebruik geen taal in je profiel die je niet eigen is. Het is enerzijds gewoon idioot van je anders voor te doen dan je bent. Anderzijds merkt je date het al bij het eerste afspraakje dat je profiel niet klopt bij wie je bent. Een profieltekst mag eigenlijk niet te ingewikkeld zijn. Zeven bijzinnen of encyclopedische woorden laat je maar beter vallen.

2. Hou het niet bij feiten alleen, maak je verhaal doorleefd.

Een echt leuk verhaal bevat niet alleen de feiten. Bijvoorbeeld: ik hou van joggen. Een echt leuk verhaal bevat ook je mening en je gevoel hierbij. Bijvoorbeeld: ik hou van joggen. Niet alleen vind ik dat ik hiermee mijn lichaam in vorm hou maar het maakt ook mijn hoofd leeg. En dat doet zo deugd! Als ik tijdens  het joggen dan ook nog eens kan luisteren naar een stevige beat, kom ik helemaal herboren thuis.

3. Langdradig is ook niet goed

De grootste fout die onlinedaters maken is dat ze hun profiel niet of nauwelijks invullen. Maar het omgekeerde werkt ook niet. Je kan ook beter geen doorlopende tekst schrijven, dat is niet interessant om te lezen op een pc scherm. Hou het dus bij alinea’s die hoogstens uit vier of vijf regels bestaan. Zo houdt diegene die je profiel leest een overzicht en hebben zijn/haar ogen af en toe ‘oogruimte’ tussen de teksten door.

4. Mijn dag is goed als die begint met jouw lach

Zeg nu zelf, wat denk je als je dit leest: me-le-rig. Vermijdt dus ook dit soort van clichématige zinnen. Als je niet met iets origineels kan komen, schrijf dan gewoon dat je nu eenmaal niet de beste schrijver bent, maar het net wel graag voor hen kookt. Iedereen heeft nu eenmaal andere capaciteiten en als schrijven niet de jouwe is, ga dan zeker geen zinnetjes stelen uit een boek of clichés gebruiken.

5. Verander je foto

Zo ziet je profiel er niet alleen steeds nieuw uit, maar zo kan je ook variatie brengen in te tonen wie je bent. Je bent nu eenmaal iemand die meerdere rollen of mandaten heeft. Uiteraard heb je wel een foto in pak of galakleed, maar zet er ook eentje op wanneer je in de tuin werkt, je net aan het sporten bent, uitging naar een feestje, gewoon thuis in de zetel lummelt,… zo leren anderen je ook wat beter kennen.

 

This entry was posted in communicatie, online daten and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *