Wist je dit al over relaties en verliefd zijn?

 Er worden ontzettend veel onderzoeken gedaan rond relaties. Hier enkele bevindingen die misschien wel minder algemeen bekend zijn.

1. Meestal wordt er gezegd dat vrouwen romantischer zijn dan mannen: ze houden meer van zachte muziek, kaarslicht,…. Afhankelijk van welke definitie je hanteert, kan het ook andersom zijn. Mannen zeggen eerder ‘ik hou van jou’, ze weten nog precies waar ze hun eerste zoen hebben gekregen en stoppen vaker een relatie omdat ‘het’ er niet meer is.

 2. Dat liefde blind maakt, wist je al. Dat wordt veroorzaakt door de storm van chemische processen in je hersenen. Maar wist je ook dat je jezelf anders ziet?  De meeste mensen vinden hun partner bijvoorbeeld aantrekkelijker dan dat de partners zichzelf vinden.

 3. Of mensen nog verliefd zijn kan je vaak horen aan het aantal verkleinwoorden die ze gebruiken tegen elkaar. ‘Lieveke, wil je het broodje eens geven?’ ‘Tuurlijk schatteke, wil je daar wat vleesje op?’ En toch… dit soort van babypraat is goed voor de relatie. Partners die tegen elkaar praten zoals ouder en baby, blijken veiliger aan elkaar gehecht te zijn dan koppels die dat niet doen.

 4. Hoe romantisch jullie samen ook zijn, het maakt de relatie op zich misschien wel aangenamer, maar het is geen garantie voor een langere relatie. Nuchtere mensen hebben gemiddeld een even lange relatie dan romantici.

  (Bron: Bakadesuyo)

This entry was posted in communicatie, verliefd, weetje and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *