Boodschappenlijst bij het daten (deel 4)

Uit het boek ‘Wat wil de man’ wil ik graag nog eentje uit de boodschappnlijst halen, eentje die actueel blijft: ‘ Hij moet niet gierig zijn’.

Of vertaalt naar datenormen: wie betaalt er het etentje op de eerste date? Beide auteurs vinden dat de man dat maar moet doen. En dat als het bij die ene keer blijft, ze zich daar nog bij willen neerleggen. “Maar , verwittigen ze ‘als het going Dutch-gedoe’ te lang aansleept, dan moet je hem, maar laten gaan”.

Ik kan begrijpen dat sommige mannen niet meer weten wat te doen. Als de man betaalt, dan denken sommige vrouwen misschien dat hij denkt dat ze geen geld genoeg hebben om zelf hun etentje te betalen. Als de man voorstelt om elk de helft te betalen, moet hij al zien dat hij niet voor veel meer geld gegeten heeft of zij gaat hem als profiteur beschouwen. Betalen ze elk het hunne, dat vinden de meeste dan weer zo een gedoe om alles dit te rekenen. En de vrouw laten betalen -tenzij zij er echt op staat- is vaak geen optie.

Ik probeer singles ervan te overtuigen om sowieso op een eerste date al niet te gaan eten, maar gewoon een koffie (of iets fris) te gaan drinken. Is het dan toch eten, spreek dan VOORAF af, tijdens het mailen, wie er betaalt. Het kan best zijn dat je zegt ‘ik nodig uit, dus ik betaal’ maar je kan even goed voorstellen om de rekening in twee te delen. Doe het vooraf, zodat je aan het einde van een -hopelijk- gezellige avond niet met dit vervelende euvel geconfronteerd wordt

Veel date plezier!

This entry was posted in afspraakje, alleen zijn, communicatie, Eerste afspraak, single and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *