Ben ik klaar voor een nieuwe relatie (deel drie)

In de vorige twee delen werd al gezegd dat het erg belangrijk is om tijd te nemen voor jezelf, je ex even niet te zien, op te ruimen en je te omringen door positieve mensen.

Maar wanneer ben je dan klaar? 

Wel, een goede rouwperiode duurt gemiddeld een half jaar en het is belangrijk dat je dit doet op een constructieve manier. Zo voorkom je dat je negatieve patronen, ontwikkeld met je ex, projecteert op een nieuwe partner. Bovendien blijf je dan niet met wrok over je ex rondlopen.

Rol niet van de ene in de andere relatie

Veel mensen gaan hier in de fout. Ze rollen van de ene relatie in de andere, zonder de tijd te nemen om zich te bezinnen of hun emoties te verwerken. Je in de armen storten van de eerste de beste die voorbij komt is relatief eenvoudig, maar meestal geen goed plan. Relaties die ontstaan terwijl je er emotioneel nog niet aan toe bent zijn meestal gedoemd te mislukken. Met alle gevolgen van dien, want dan heb je nog een breuk(je) extra te verwerken.

 Klaar voor nieuw wanneer je oud kan weggooien

 

Je bent eigenlijk klaar voor iets nieuw wanneer het oude je niet meer belangrijk lijkt. Vergelijk het met een cassettebandje: het geluid wordt pas gewist, als je er iets nieuws overheen opneemt. Maar je neemt er pas iets nieuws over op wanneer je zelf beslist hebt dat het oude toch niets meer voor jou is.

This entry was posted in einde relatie, nieuwe relatie, rouwproces, verdriet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *