Ik wil geen jaloerse man meer

Af en toe gebruik ik deze blog ook om vragen die ik als singlecoach krijg van singles, met jullie te delen. Deze week kreeg ik deze:

Mieke, ik kom altijd erg jaloerse mannen tegen. Het erge is dat ik het meestal pas door heb na een hele tijd en dan is het niet meer zo simpel om hem af te schepen. Ik ben nu bezig met online daten. Kan jij me nog meer goede raad geven?

Graag geef ik je goede raad rond twee delen: zowel rond het onlinedaten als rond het ontmoeten van mannen ‘in real life’.

Jaloers en online daten

Bij onlinedaten moet je altijd wel een profiel invullen. Op dat profiel wordt van alles gevraagd: je hobby’s, een beschrijving van jezelf,… Maar vaak wordt ook gevraagd wat jij precies zoekt in een man. Ik raad je aan van daar heel erg duidelijk bij te schrijven dat je geen jaloerse mannen wil. Leg ook uit waarom je dat niet wil en wat volgens jou een té jaloerse man is. Want ik veronderstel dat een heel klein beetje jaloers wel kan voor jou.

Jaloers en daten 

Je zegt ‘ik kom altijd jaloerse mannen tegen en ik merk het pas veel later’. Dat lijkt me een beetje raar. Tenzij die man door omstandigheden veranderd is, zijn de meeste jaloerse mannen al jaloers van in het begin. Alleen vinden de meeste vrouwen het best wel charmant en lief . “Goh, hij geeft wel heel erg veel om me, zo schattig.”

Een beetje jaloers kan.

Versta me niet verkeerd, er is niets mis met jaloezie. Als hij je op een terras zit zitten, leuk babbelen met een andere man en vraagt je daarna wie dat was, dat is volstrekt normaal. Het zou raar zijn moest het hem helemaal niet kunnen schelen met wie je wel en niet omgaat. Maar als er geen open communicatie over kan zijn en hij begint je agenda na te kijken, mail te checken, verschijnt ongevraagd op je werk, gaat de facebookpagina van je vriendin nakijken met wie je de avond ervoor bent gaan stappen, dan is het goed fout.

Te veel is trop

Zeg hem rechtuit dat je niet mee doet aan dit soort van spelletjes. Hij heeft geen reden om jaloers te zijn en jij wil niet mee antwoorden op zijn vragen als ‘ben je wel zeker dat je gisteren met je vriendin bent weg geweest?’ Als hij doorgaat zit er maar een ding op: weggaan voor het escaleert. Dat klinkt nogal radicaal, ik weet het. Jaloezie is vaak een gevolg van een laag zelfbeeld en daar kan hij waarschijnlijk niets aan doen. Maar jij ook niet. Als hij niet bereid is om zelf zijn jaloezie aan te pakken, moet jij niet bereid zijn om het slachtoffer te worden van zijn gebrek aan zelfvertrouwen. Want als hij niet wil veranderen, dan kan jij dat niet voor hem doen. En daar moet jij je leven niet voor laten verzieken.

This entry was posted in jaloesie, nieuwe relatie and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *