Ik ben zo onzeker over mijn uiterlijk.

Mijn ex-man is altijd al veeleisend geweest wat mijn uiterlijk betreft. Nu ben ik gescheiden en wil een nieuwe relatie aangaan, maar durf de intimiteit niet aan. Ik schaam me voor mijn lichaam, ben zeker 5 kilo te ik. Hoe ouder ik word, hoe meer onzeker ik word.

 

Ik merk in gesprekken met mannen dat het niet dat kilootje meer is dat de grote afknapper is om te vrijen. Zolang een vrouw een verzorgt uiterlijk heeft, vinden de meeste mannen het wel ok. Een echte afknapper is de nachtkledij van sommige vrouwen. Blijkbaar is niets zo onaantrekkelijk als een vrouw (jong of oud) in dikke, flanellen pyjama, wollen sokken en peignoir. Maar het wordt voor de heren pas echt te veel als een mevrouw zich in aanwezigheid van een man niet wil aan- of uitkleden. Nog erger is een vrouw die alleen in het donker wil vrijen. Mannen beschouwen dat als een flagrant gebrek aan vertrouwen en intimiteit.

Toch doen vrouwen dit net omdat ze zichzelf niet mooi vinden. Sommige vrouwen blijven geloven in het mythische, lichamelijke ideaal dat hen voorgehouden wordt door de media. In dat geval zijn mannen wel eens te benijden. Ook van HUN lijf bestaat in de ‘boekskes’ een ideaal, maar zij hebben daar minder last van.

Wanneer een vrouw echter merkt dat haar lichaam niet aan de hoge eisen voldoet, voelen de meeste zich slecht en lelijk. Helaas weerspiegelt dit gevoel n haar seksleven, of het gebrek eraan. Nu heeft een echt seksprobleem op zich niets te maken met het niet hebben van de juiste maten, wel met een moeilijke ‘overgave’. Een vrouw wringt zich in bochten om toch maar dat buikje niet te moeten tonen, ze houdt haar adem in om haar figuur te verbeteren, ze doet in bed alles, behalve genieten. Daarom geef ik jullie volgende keer graag een praktische oefening.

This entry was posted in lichaam, schrik and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *