Trouwen of niet

Trouwen of niet? Vroeger was het geen vraag, maar een vanzelfsprekendheid. Je ontmoette de ware, de man van je leven, de prins op het witte paard, en stapte al snel in het huwelijksbootje. Dat het schip zou kunnen stranden, was een gedachte die snel werd weggestopt. Trouwen was de regel. Dat deed je gewoon. Trouwde je niet, dan was dat uitzonderlijk en soms zelfs erg vervelend omdat de naaste omgeving er alles aan deed om je zo snel mogelijk naar het altaar te helpen.

Of er vandaag de dag in feite veel veranderd is, valt nog te bezien. Er wordt nog steeds volop getrouwd. Maar feit is – en dat is wél een verandering – dat de vraag ‘ Trouwen of niet?’ steeds vaker gesteld wordt. Vorige keer gaf ik al wat redenen aan waarom mensen wél willen trouwen.

Redenen om niet te trouwen vond ik ook op het internet…

Je behoudt een zekere vrijheid
Trouwen bindt, zoals we al zeiden, in meerdere opzichten. Als je ongetrouwd bent, is de stap om een punt achter je relatie te zetten, kleiner. Niet trouwen kan daarom een bepaald gevoel van vrijheid geven.

Niet trouwen houdt de relatie spannend
Trouwen geeft zekerheid, niet trouwen kan ervoor zorgen dat een zekere positieve spanning in de relatie behouden blijft. De relatie wordt minder snel als vanzelfsprekend beschouwd.

Opties openhouden
Dit is misschien geen ‘aardige’ reden maar dat doet er niet aan af dat ‘ie bestaat. Niet trouwen kan het gevoel geven dat er ‘nog andere opties zijn’.

Er bestaan alternatieve regelingen voor samenwonen/kinderen krijgen
Tegenwoordig vallen situaties als samenwonen en kinderen krijgen ook prima via andere regelingen dan het huwelijk te regelen. Trouwen is vanuit dat oogpunt niet meer noodzakelijk.

Omdat je er niet aan hecht
Liefde is één ding, het huwelijk is iets heel anders. Niet iedereen heeft een ring nodig om liefde te bezegelen.

(Bron: Trendystyle)

This entry was posted in liefde, trouwen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *