Hoe die eerste onzekere weken van een relatie overleven?

En hier zijn de laatste twee handvaten die je kan gebruiken in die eerste onzekere weken van een relatie

6. Ga niet over je grenzen

Voor de liefde willen mensen soms echt alles doen en gaan over hun grenzen. Dit doen ze uit verliefdheid of omdat ze schrik hebben de ander te verliezen.  Maar je eigen grenzen en behoeften negeren kan een beginnende relatie al snel scheef doen groeien. Als je merkt dat je dingen begint te doen die eigenlijk tegen je principe zijn  maar die je doet om de ander te plezieren,  dan moet er een intern alarmsysteem afgaan.  Want eens je dat doet, kan je bijna niet meer terug. Als je dan later terug naar je ‘normale’ grenzen wil, gaat je partner dat als een afwijzing zien en denken dat je niet meer van hem hout. Je partner houdt bijvoorbeeld erg van wielrennen. In het begin van jullie relatie ga je vaak met hem mee naar een wedstrijd, ookal vind je er maar weinig aan om je zondag op te offeren om daar in de modder en kou te staan. Maar ja, zo kan je bij je geliefde zijn. Eens de grote verliefdheid over is, wordt die zondag wielrennen al eens ingeruild voor een familiebezoekje, een demonstratienamiddag met vriendinnen,… en ga je na een tijd niet meer mee.

Dit soort van ‘pleasen’ gebeurt wel vaker in het begin van een relatie. Mensen hopen zo voor hun partner aantrekkelijk et zijn. Bedenk je dit: hoe meer je jezelf wegcijfert voor de ander op dat de ander je graag ziet, des te minder er van jouw ik overblijft om interessant te vinden en graag te zien.

En dan heb je de mensen aan de andere kant van deze lijn: mensen die nooit of te nimmer over hun grenzen willen gaan en net té rigide zijn. Vaak komt dat doordat ze uit een moeilijke relatie komen en voor zichzelf hebben uitgemaakt wat er nu wel en niet meer kan in een relatie. Voetbal of Zumba-avondjes worden in een nieuwe relatie ineens onaanraakbaars. Iets meer flexibiliteit zou deze mensen en hun liefdesleven goed doen.

Het is goed om hier van tevoren over na te denken. Vaak hebben mensen verschillende behoeften aan seks, orde, alleen zijn, communicatie en samenzijn.  Het is aan jullie om tijdens deze fase te zoeken naar een evenwicht.

7. Vertellen over wat er niet op je profiel stond

Deze periode komen ook de lastige onderwerpen naar voor. Tot nu toe wou je er niets overzeggen omdat je schrik had dat de ander je niet zou willen en je relatie niet eens e kans zou  krijgen om te beginnen. Thema’s zijn vaak onzichtbaar maar aanwezige problemen: vaginisme, onvruchtbaarheid, ziekte,  erectiestoornissen, maagdelijkheid, een seksuele fetisj, een fobie voor wollen sokken, een allergie…. Dat je dit nog niet gezegd had, is niet onlogisch: pas wanneer je iemand zijn goede kanten kan appreciëren, kan je ook zijn minder leuke kanten aanvaarden.

This entry was posted in nieuwe relatie, schrik, valkuil relatie, verliefd and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *