Hoe die eerste onzekere weken van een relatie overleven (deel 2)

In het vorige blogartikel gaf ik al de eerste twee handvaten. Hier zijn er nog vier bij.

3. Geniet –bewust- van je verliefdheid

Verliefd zijn wil zeggen dat er een hoop chemische veranderingen in je brein aan de gang zijn. Die zorgen ervoor dat je niet helemaal rationeel denkt en de dingen-letterlijk- anders ziet. Je gaat je nog niet ergeren in je nieuwe partner. Een gekende regel is: de kleine gewoontes of trekjes die iemand doet en die je in je verliefdheid ‘schattig’ vindt, zijn net de dingen waar je je na je verliefdheid in gaat ergeren.  Ookal ben je verliefd en is het gevoel heerlijk, stel je af en toe de vraag of je nieuwe partner echt wel bij je past. Stel de vraag ook aan vrienden of aan je familie. Zij kennen je al langer en hebben op dat moment een iets nuchtere kijk op je nieuwe partner.

4. Het hoeft niet altijd feest te zijn.

Zelf in het begin van een relatie hoeft niet elke ontmoeting er een te zijn met toeters, champagne en bellen. Je kan al eens een mindere dag op het werk hebben gehad, je kan je irriteren in een bepaald gedrag van je nieuwe partner, de plaats waar jullie afspraken is niet helemaal goed,… Redenen genoeg om eens een off-day te hebben. Doe dan niet alsof. De andere gaat het toch merken, maar gebruik het om te kijken hoe je nieuwe partner reageert. Dan kom je er ineens achter hoe hij/zij omgaat met irritaties, slecht nieuws of en probleem.

 5. Geen druk.

Ik zei al dat dit een periode is waarin mensen erg twijfelen en angsten hebben. Om die te overwinnen, zoeken mensen in een prille relatie vaak naar bevestiging; In de eerste plaats bij de andere partner, maar ook bij vrienden. Iedereen wil wel  af en toe bevestiging, maar ga het niet expliciet vragen:  ‘Hou je van mij? Mis je mij ook zoveel als ik jou mis? ‘ Dit geeft vaak eerder het omgekeerde effect.

Ik heb het in eerder artikels al gehad over de snelheid waarmee mensen een relatie starten. Ook hier kan je dan de bal mislopen. Er zijn mensen ie snel willen weten hoe het zit. Ze willen niet aanmodderen en weten of hun nieuwe partner bereid is om mee te stappen in een nieuwe relatie. Terwijl anderen het gewoon zo snel nog niet weten en ze pas na verloop van tijd een antwoord kunnen geven.

This entry was posted in nieuwe relatie, Relatie-advies and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *