Verschillende types twijfelaars.

In een vorig stukje had ik het over twijfelen in een relatie en hoe daar mee om te gaan.Ik merk dat er veel verschillende soorten van twijfelaars zijn.  Bij de ene kan je best een relatie opbouwen, bij een andere  doe je dat beter niet.

Type 1: je partner is gewoon een eeuwige twijfelaar

Een partner die alles vanuit alle hoeken en kanten moet keren en draaien vooraleer hij/ zij een beslissing neemt. En dat gaat niet alleen over een relatie, maar gebeurt ook overeen job zoeken, een huis kopen, de kleur voor de living bepalen, … Dat remt af en is wel vervelend, maar als je daar meer om kan, kan je verder met deze partner. Zeker omdat je weet dat zijn twijfelen niet met jou maar vooral met zichzelf te maken heeft.

Type 2: je partner is nog iets te graag vrijgezel

Sommigen willen zich nog niet binden aan een partner omdat ze denken nog iemand beter tegen te komen. Maar ook omdat je partner nog geen verantwoordelijkheid wil nemen. Je komt met andere woorden iets te vroeg. Moet je op hem wachten? Nee, leef vooral verder en laat je partner de vrijheid die hij nodig heeft. Misschien merkt hij wel dat jij je het toch bent of merkt hij wel dat zijn twijfel er voor zorgt dat hij jou gaat verliezen.

Type 3: je partner is een perfectionist

De eisen die deze partners aan een relatie stellen zijn abnormaal hoog. Nooit zal dit type een partner vinden die goed genoeg is. En hoeveel jij ook je best doet, hoe jij je ook probert te veranderen, je zal nooit zijn droombeeld kunnen waarmaken. Dit is een partner waar je beter bij weggaat: de vraag is onredelijk en uiteindelijk zal je in de relatie weinig tot niets betekenen, aangezien de perfectionist de enige is waar het om draait.

Type 4: je partner zijn twijfels zijn terecht

Je partner is erg begaan met poëzie en wil zijn passie delen, maar dat interesseert jou geen moer. Dan is zijn twijfel misschien wel terecht. De vraag is of je een passie moet kunnen delen om een goede relatie te hebben; Uiteraard zijn er veel koppels die geen passie delen, maar er wel in slagen om op een leuke manier samen te leven. Dat lukt hen omdat ze elkaars passie respecteren en de ander daar te tijd en ruimte voor geven én matig geïnteresseerd zijn.

Type 5: je partner twijfel aan zichzelf, uiteraard ook aan al de rest

Te weinig zelfvertrouwen, een depressie, een burn-out, een midlifecrisis,… sommige partners voelen zich op veel vlakken aan de rand van de afgrond staan, een relatie is dan te veel erbij. Je ziet ook de andere extremen en dat is dat e partner zich helemaal vastklampt aan jou. Jij bent de laatste strohalm. Veel krijgen doe je niet, je moet geven en bevestigen. Een erg vermoeiende relatie.

Type 6: je partner is een einzelgänger.

Er zijn ook partners die niet gemaakt zijn om een relatie te hebben. Ze kunnen wel van je houden, maar de verantwoordelijkheid van een relatie dragen, lukt hen niet. Hun vrijheid met alle mogelijkheden elke dag te kunnen benutten zonder ergens rekening mee te houden, daar draait het leven voor hen om. De enige manier om bij zo iemand te blijven: ook zo zijn.

This entry was posted in valkuil relatie, voorwaarden and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.