Mieke Mievis

Mieke Mievis, from the seventies, is al heel haar leven gepassioneerd bezig met mensen en relaties. Als fervente scouts spande ze zich weekelijks weekenden lang in om de jeugd van Velm fijne uren te laten beleven. Toen ze een studiekeuze aan de KULeuven moest maken, werd dat al snel pedagogie. Na twee jaar, weliswaar geslaagd, hield ze het voor bekeken. Overschakelen naar psychologie kon, maar dat deed toch iedereen? Dus werd het familiale en seksuologische wetenschappen. Het studeren lag haar wel en ze koppelde er 3 jaar postgraduaat systeemtherapie (gezins-, relatie-, en sekstherapie) aan. Hierna startte ze een privépraktijk als relatietherapeut en seksuoloog in Ternat op en heeft ze sinds 2007 een tweede praktijk in Haacht.

Na een heus radioavontuur op Radio Donna (Donnamour) en Radio Twee (De madammen) en een boek of twee (Lekkere lijven boek 1 & 2), wou ze in 2007 wel eens bij een televisieproductiehuis werken. Ze solliciteerde om achter de schermen te werken en belandde ervoor tijdens de Zomer van 2007. Daar begon haar avontuur met lezingen rond lichaamstaal, waar ze tot op heden mee rondtoert. Ook de vingers bleven kriebelen en een derde boek Natuurlijk over Seks verscheen in 2009. Verder leverde ze stukken voor de website van MILO magazine en had ze een wekelijkse rubriek in de Nina.

Toen ze de kans kreeg om ook singles te coachen in het zoeken naar een nieuwe levenspartner, nam ze die met beide handen aan. Bij Parship kon ze ook haar ei kwijt op de blog singlecoach.be, waar ze wekelijks verschillende schrijfsels blogt over singles en relaties.

Mieke Mievis zit niet stil en doet iets met haar passie. Dat merk je aan de vele beroepen die ze uitoefent: relatietherapeute en seksuologe, spreekster, trainster in communicatietechnieken, single coach bij een datingsite, schrijfster voor verschillende bladen en websites en fervente blogster…

Mieke is de trotse mama van twee pittige kinderen, die haar passie alleen vergroten en haar helemaal niet laten stilzitten.