Do’s and don’ts van een eerste afspraakje (deel twee)

Waar moet je rekening mee houden? Vorige keer gaf ik je al vier vaak voorkomende regels, nu nog wat meer!

5. Stel vragen en luister.

Jouw doel van de date is vooral na te gaan of de ander interessant genoeg is voor een tweede afspraakje.  Het is daarom belangrijk dat je iets over je date te weet komt.  
Misschien stelde je date een vraag en ben jij de ganse tijd aan het woord geweest. Het is leuk als je zelf eens in de belangstelling staat maar zelf krijg je daardoor wel te weinig input over wie de persoon tegenover jou eigenlijk is.

Probeer gemeenschappelijke interesses te vinden en haak daar op in.

Als je vragen stelt, luister dan ook naar de antwoorden. Probeer de antwoorden in je op te slaan, zodat je er later weer op terug kunt komen. Zo laat je zien dat je échte interesse toont.
Bovendien kan het helpen om het gesprek van oppervlakkige zaken als de hobby of het weer naar wat meer persoonlijke onderwerpen te brengen.

6. Verwacht niets, zelfs geen tweede drankje.

Neem gewoon afscheid, doe dat op dezelfde manier als je elkaar begroet hebt, met een hand of met drie zoenen, net wat je gewend bent, en ga gewoon naar huis.
Laat je niet verleiden tot beloftes om elkaar opnieuw te ontmoeten, te bellen of te mailen, zelfs al heb je van je date signalen gekregen dat hij je opnieuw wil ontmoeten en dit gevoel wederzijds is.
Reken er evenmin op dat je date je een tweede drankje aanbiedt of je drankje betaalt. Probeer uit zijn gedrag niet af te leiden of hij je hierdoor meer of minder aantrekkelijk vindt.
Waarom is niets verwachten goed? Door alles even te laten bezinken, kun je de avond beter in zijn context plaatsen.
Misschien hebben jullie je op het moment zelf goed geamuseerd maar vind je achteraf dat het toch niet echt was wat je er van verwachte.
Of misschien klikte het in de eerste instantie wel helemaal en kom je door direct een nieuwe date voor te stellen opdringerig over.

7. Zet je gsm of blackberry uit.

Tijdens je date gaat al je aandacht naar hem. Niets is zo storend als iemand die tijdens een afspraak zijn gsm opneemt en een hele uitleg begint te doen.
Welke indruk krijg jij als iemand tijdens een date zijn mails begint te beantwoorden of sms’jes gaat sturen? Hoe belangrijk ben je dan?
Als je date jou niet op het eerste gesprek op de eerste plaats kan zetten, dan zal hij het nooit doen.

(Bron: Liefdestips)

This entry was posted in afspraakje, communicatie, telefoneren and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *