Do’s and dont’s van een eerste date (deel 1)

Eindelijk is het dan zo ver. Vandaag gaan jullie voor het eerst samen met zijn tweetjes op stap. Spannend. Om het beste van jouw eerste date te maken, is het belangrijk om je goed voor te bereiden en geen verwachtingen te scheppen.

1. Schenk aandacht aan je persoonlijke hygiëne.

Tijdens je eerste date wil je je aandacht op je potentiële partner leggen, niet op naar zweet ruikende okselvijvers of een slechte adem.  Kies ruim van tevoren je kleding uit, spring onder de douche, poets je tanden en spuit een lekker luchtje. Neem hiervoor de tijd en begin op tijd om stress te vermijden.

2. Kom op tijd.

Een eerste date is voor beide daters spannend. Maak een goede indruk door op tijd te komen.  
Te laat komen, kan de indruk geven dat jij je date niet interessant genoeg vindt om op tijd te vertrekken.  Als je op neutraal terrein afgesproken heb, dan is tien minuten te vroeg prima. Als je bij de ander thuis hebt afgesproken, probeer dan precies op tijd te komen of hooguit vijf minuten eerder. Je date verwacht je en zal normaal gezien tegen het afgesproken tijdstip zeker klaar zijn.
Als je date je thuis komt oppikken en jullie samen naar een leuke bar rijden, laat hem dan niet bij je binnen. Als hij aanbelt, kun je direct met hem meegaan zonder dat hij bij jou de living hoeft komen te inspecteren.

3. Blijf jezelf.

Het heeft geen zin om geforceerd grappig te doen of jezelf anders voor te doen dan je bent.

4. Breek het ijs.

In het begin zullen zowel jij als je date naar een gespreksonderwerp zoeken. Dit kan gekunsteld overkomen maar hoeft niet zo te zijn.  Probeer het ijs te breken door je date galant gedrag te vertonen of een complimentje te geven.  Krijg je zelf een compliment, neem dat dan in dank aan en maak desnoods een welgemeende opmerking terug.

Een gesprek over een neutraal onderwerp geeft jullie allebei de kans om vast wat aan elkaar te wennen.

(Bron: Liefdestips)

This entry was posted in afspraakje, blijf jezelf, communicatie, nieuwe relatie, single. Bookmark the permalink.

One Response to Do’s and dont’s van een eerste date (deel 1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *