Bestaat het? Foute partners?

Bestaan ze… ‘Foute partners?  Heb je het idee dat je altijd met een foute partner thuiskomt? Dat je verliefd wordt op iemand die je eigenlijk alleen maar pijn en verdriet brengt? En merk je dat je elke keer opnieuw voor zo iemand kiest?

Mensen in hokjes steken is niet mijn favoriete bezigheid, maar deze ene keer wil ik wel een uitzondering maken na het lezen van het Monsterverbond. Best een grappig boek van Carolien Roodvonck die probeert om zeven types te onderscheiden die je maar beter kan mijden wanneer je niet het eenzame en gebroken hartenbureau wil blijven spelen.

Want foute partners zoeken naar lieve, afhankelijke en gulle partners. Mensen zoals jij die veel geven en foute partners willen jou omdat ze vooral veel willen krijgen.  En jij trapt in die val omdat je net zelf heel erg op zoek bent naar bevestiging en liefde. Je hoopt door liefde te geven, dat je de foute partner kan veranderen en eindelijk kan krijgen waar je zelf zo nood aan hebt. Zie het goed, een foute partner zal je af en toe hemels laten voelen, dat zorgt er voor dat jij het idee hebt dat je een koninkrijk te wachten staat. Maar niets is minder waar: je steekt er een hoop tijd en energie in en je krijgt uiteindelijk niets…

Roodvonck beschreef zeven types. vandaag type 1: De partner met bindingsangst

Jullie zijn al een tijdje samen, brengen samen tijd door, maken lol. Maar toch wil hij je niet ‘zijn’ vriendin noemen en als haar vriendin belt en vraagt waar ze zit, antwoordt ze met ‘bij een vriend’. Plots verdwijnt je partner voor enkele dagen en verschijnt dan weer. Plannen voor de toekomst worden niet gemaakt en onderwerpen als de volgende vakantie worden vermeden. Laat staan dat er samen gekeken wordt naar huizen. Je partner vindt het prima zoals het loopt: een leuke tijd samen, zonder veel verwachtingen. Toch belooft je partner je eeuwige trouw maar is even goed in staat om je bij de eerst volgende ruzie weken niet te bellen of iets van zich te laten horen. Maar dan staat je partner opeens weer op de stoep met grote en lovende woorden. Het gaat weer even goed en dan… Gone with the wind.

Op deze partner kan je niet vertrouwen. Maar net de tijden die zo heerlijk samen zijn, maken dat je steeds opnieuw achter deze partner blijft lopen. Je wil weten waarom hij of zij wegloopt en bent geflatteerd dat hij of zij toch steeds weer terugkomt. Dat maakt het spannend en zo blijft het mysterieus.

Het feit dat je voor zo een partner keer op keer valt, wil waarschijnlijk zeggen dat je zelf een bindingsprobleem hebt. Je verlangt wel naar liefde en geborgenheid, maar hebt er tegelijk ook schrik voor. Noem het maar, schrik voor het onbekende. Tegelijk vind je zijn onafhankelijke geest zo inspirerend, iets wat jij niet hebt. Het feit dat zij alleen door het leven lijkt te stappen en alles aankan, is iets waar jij naar verlangt

.

Wil je van deze partner verlost raken moet je vooral werken aan jezelf.  Schrik hebben voor een verbintenis is iets waar je aan de slag mee moet, net zoals je wat sterker in jezelf zal moeten geloven om van deze partner af te raken. En dan kan je de volgende keer dat je foute partner weer de deur uitloopt, die dichttrekken… voorgoed.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *