Hij kan niet kussen.

Mijn probleem lijkt minimaal maar heeft een grote impact op mijn leven: mijn vriend, met wie ik drie maanden samen ben,  wil niet tongzoenen. Ik heb het al besproken met hem. Dat verloopt erg moeizaam en  er verandert niets. Ik zou onze relatie niet willen opgeven voor zoiets, maar heb afgelopen weekend getongzoend met een andere man, gewoon om het nog eens te kunnen voelen. Waarom wil mijn vriend dat nu niet? (Loes, 35)

Ik vraag me af of je vriend even veel ervaring met seks heeft dan jij. Misschien moet hij nog leren dat tongzoenen echt wel opwindend kan zijn.  Een andere mogelijkheid is dat dit een dwanggedachte van hem is, een idee fixe, iets waar niet over te discussiëren valt.

Ik denk dat je alleszins aan hem kan duidelijk aken dat het kunnen bespreekbaar houden van een aantal thema’s in een relatie voor jou belangrijk zijn, zonder daar ruzie over te moeten maken of afgeblokt te worden. Ik denk dat het belangrijk is voor jou om te weten of hij een reden heeft waarom hij niet van tongzoenen houdt. Misschien vindt hij van zichzelf dat zijn adem slecht ruikt of heeft hij tot nu toe geen leuke tongzoenervaring gehad. Of heeft hij geen reden en is het gewoon iets instinctiefs?

Je kan je natuurlijk ook gewoon neerleggen bij de situatie en kijken naar wat er allemaal wel is. Moest je nu al 30 jaar gehuwd zijn, zou dat zeker mijn advies zijn. Maar jullie zijn nog maar drie maanden samen en het stoort je blijkbaar toch heel erg, je hebt hem zelfs al bedrogen.

Als hij niet bereid is om te praten of zijn idee fixe op zijn minst een maand aan de kant te zetten en eens te proberen van tongzoenen te ontdekken, moet je misschien toch denken aan weggaan.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *