Mijn date googlen?

Ik heb iemand leren kennen op internet. Gezellige man en we hadden na een week  afgesproken. Ondertussen had ik hem eens gegoogeld. Toen ik daarover iets zei was hij erg verontwaardigd. Was dat nu zo erg? (Marianne, 38 jaar)

Het komt natuurlijk steeds vaker voor dat mensen elkaar eens ‘googelen’. En als je dat doet, vind je meestal wel heel wat informatie: facebookpagina, lincin, de uitslagen van de voetbalploeg waar hij scoorde, foto’s van het middelbaar waar hij op staat,… Op zich doe je daar niets fout mee. Het is informatie die hij zelf openbaar heeft gemaakt en die je dus eigenlijk mag weten. In Amerika wordt aan singles zelfs aangeraden om zo veel mogelijk informatie van hun date te zoeken. Daar heet het ‘backgroundcheck’.  Op die manier garandeer je misschien wel een stukje veiligheid, aan de andere kant maar je heel wat spontane gesprekken stuk of ontneem je hem het plezier van je te verrassen met zijn levensverhaal.

Er zijn singles die zich op deze manier ‘de moeite’ willen besparen. Wanneer ze op internet informatie vinden over hun date, die niet aansluit bij hun wensen, investeren ze niet verder in die persoon. Daar denk ik dat je mee moet oppassen. Je kan onmogelijk alle informatie vinden over iemand op internet (gelukkig maar) en  het kan best zijn dat de informatie die je vindt verouderd is.

Iemand minstens een keer in levende lijven zien is toch het minste wat je moet doen.

Je date was erg geschrokken dat je naar hem op zoek was geweest op internet. Laat het ook voor jou een waarschuwing zijn: ook andere zullen naar jou googelen, dus kan je maar beter uitkijken wat je op het net zet. En als je de magie van een eerste ontmoeting wil bewaren: geef elkaar niet je volledige naam en ontdek elkaar gewoon bij een kopje koffie.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *