Omdat het soms ook wel eens over seks mag gaan….

… al is het maar omdat het ook een onderdeel is van -de meeste- relaties. En omdat ik blijf merken dat heel wat dertigers en veertigers blijven hangen in de goede oude mythe dat mannen ALTIJD zin hebben.

DE MAN DIE GEEN ZIN IN SEKS HAD (en de vrouw blijft geloven in een mythe)

De hele dag heb je al zin. Thuisgekomen duw je je lichaam tegen zijn rug, kust hem in zijn nek, snuift zijn geur op en fluistert ‘mmm, lekker ding, zullen we naar boven gaan?’ En dan gebeurt het onvoorstelbare: ‘nee’. Te veel werk, stress, andere dingen aan zijn hoofd,…krijg je als uitleg.

Waar je je man jaren hebt moeten overtuigen dat een nee op seksgebied, helemaal geen afwijzing van hem als man betekent, dat het niet wil zeggen dat je hem niet meer graag ziet, en blablabla, panikeer je nu helemaal. Want een man die geen zin heeft in seks, dat kan niet! Hier moet minstens een minnares achterzitten of uren op een pornosite of een hoertje in de rue d’Aerschot…. Of…hij vindt je niet meer opwindend. Je borsten zijn te klein/groot/uitgezakt, je billen te plat/groot/slap, je benen te dik/stakerig/bobbelig en je hoofd te oud/rimpelig/tobberig.

Het probleem is dus dat als een man geen zin in seks heeft, een vrouw dat niet aanvaard en wel ergens een oorzaak zoekt (bij zichzelf of door andere vrouw) Alle emancipatie ten spijt, als het over seks gaat vallen we terug op oude, onuitroeibare mythes: ‘hij heeft altijd zin’. Dat is nooit zo geweest. Misschien leek dat maar zo omdat de meeste stellen tot voor kort in seksueel opzicht traditioneel ingesteld waren. De man nam het initiatief, de vrouw niet. Zodoende kwam ze er ook nooit achter dat hij niet altijd voor een potje vrijen te porren was.

Die tijd is gelukkig voorbij. Vrouwen nemen nu wél het initiatief. Ook in bed. Al was het maar omdat het je van alle kanten wordt toegeschreeuwd. Dat heeft een aangename wereld geopend, met ook onwelkome ontdekkingen als deze. Tel daarbij op dat mannen, vooral 40-ers, tegenwoordig aan ongelooflijk veel eisen moeten voldoen. Ze moeten presteren op hun werk, hebben vaak kinderen die ook iets verwachten, ze moeten er goed uitzien, meehelpen in het huishouden, een luisterend oor bieden aan hun vrouw, tijd voor hun vrienden maken en in bed de onvermoeibare minnaar zijn. Dat is zoveel meer dan vroeger. Mannen raken in verwarring, ze raken gestrest en vermoeid. Dat kan zelfs zo erg worden dat de zin in seks verdwijnt. Wees niet verbaasd als juist dan de eerste erectiestoornis optreedt. Een man kan die eerste weigering als zo’n grote vernedering ervaren dat hij de boel afhoudt, uit angst dat het nog eens gebeurt. Liever even geen seks dan opnieuw een afgang. Ze wachten het moment af waarop ze zeker weten dat het wel zal lukken. Soms is de faalangst zo groot, dat geen enkel moment als ideaal wordt gezien. Uitstel wordt dan afstel.

Oké. Mannen hoeven dus niet altijd in de stemming te zijn voor seks, maar een terugkerend ‘nee’ zegt toch ook iets over de relatie? Er kunnen allerlei verborgen redenen zijn. Onuitgesproken irritaties kunnen een rol spelen, dat zij in zijn ogen hem altijd maar aan zijn kop zeurt of altijd moe is. Sleur is een belangrijke spelbreker, van steeds weer hetzelfde standje op dezelfde plek doet geen enkel seksleven goed. Het is dan extra jammer als mensen niet over seks willen of durven praten en hun seksuele fantasieën niet met de ander delen.

Lichamelijke oorzaken kunnen ook een oorzaak zijn.  Het is bekend dat sommige antidepressiva een sterke lustremmende werking hebben, maar weinig mensen staan er bij stil dat ook veel slaapmiddelen die bijwerking hebben. Medicijnen kunnen dus een oorzaak zijn, maar meestal ligt het probleem van seksuele onvrede toch ergens anders. Een vrouw hoeft dit probleem dus niet meteen op zichzelf te betrekken.  Het feit dat hij geen zin heeft, wil niet zeggen dat hij niet van haar houdt of niet meer aantrekkelijk vindt. Als zij geen zin heeft, is dat toch ook niet omdat hij lovehandles heeft of kalend is? Praat met elkaar. Liefst niet in bed anders voelt het als een aanval.

De volgende keer dat je zin hebt, kan je bijvoorbeeld zeggen dat je alleen een beetje wil knuffelen. Dat haalt meteen de spanning eraf. Hou het die keer ook bij masseren, aanraken en lieve woordjes zeggen. Misschien is dat wel een mooi moment dat jij hem je fantasieën vertelt en vraagt naar de zijne. Wie weet ontdekken jullie samen hele leuke dingen…

 

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *