Vrijgezel en Valentijn

“Ik ben aan het mailen met verschillende vrouwen en Valentijn hangt in de lucht. Moet ik daar nu iets mee doen of niet?” Dit was een vraag die ik tijdens de laatste telefoon coaching kreeg.

Sommige vinden het commercieel gezever, andere vinden het een ontzettend romantische dag waar het belangrijk is om je partner de nodige aandacht te geven. Hoe je het ook draait of keert, Valentijn wordt gevierd. Volgens het onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) viert 70 procent van de Belgen Valentijn en gaan de meesten op restaurant. Daar slaan de Valentijnsmenu’s vooral aan bij 60-plussers. De klassieke Valentijnscadeaus zoals lingerie, pralines,  bloemen, juwelen of parfum worden eerder door de dertigers en veertigers gekozen.

Maar dat is geldig voor koppels, wat dan voor een single? En zeker als je bezig bent met online daten? Een van mijn basisregels is dat je eerlijk moet zijn met je dates en vooral ook met jezelf. Als jij een man bent die het best wel leuk vindt om een cadeautje uit te zoeken en daarna de geluksglitters in haar ogen te zien, dan moet je dat gewoon doen. Als dat helemaal niet jouw ‘cup of tea’ is, maar je merkt dat zij er énorm veel belang aan hecht, kan je een kleine moeite doen. In een langdurige relatie moet je nu eenmaal af en toe ook bereid zijn om wat moeite te doen. Je mag die inspanning ook benoemen. ‘Eigenlijk ben ik niet echt een Valentijnsman. Ik heb gemerkt dat jij dat wel belangrijk vindt. En aangezien ik jou belangrijk vind, heb ik je een cadeautje voor je’.

En wat als je het niet weet of zij het wel of niet belangrijk vindt? Uit Brits onderzoek blijkt dat meer vrouwen dan mannen Valentijn wel belangrijk vinden en een kleine attentie erg appreciëren. Een uitzondering op de regel is er voor de vrouwen die een man hebben die hen doorheen het jaar al vaak genoeg attenties geven of duidelijk maken dat ze hun vrouw graag zien. Maar zover zijn jullie nog niet. Dus kan je ook hier best gewoon eerlijk zijn: als je het niet belangrijk vindt, laat je het zo; vind je het wel belangrijk, dan zorg je voor een kleine (online) attentie. En dat kan van alles zijn: een tekst van een lied dat je mooi vindt, een gedicht (al dan niet zelfgemaakt), een foto van een tuil bloemen,…

Wat het ook gaat worden, volg op deze dag van de liefde gewoon je hart.

This entry was posted in advies, alleen zijn, Andere, blijf jezelf, cadeau, online daten, single, valentijn and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *