Een charmeur is niet charmant

Iedereen merkt het wanneer een charmante persoon de kamer binnen komt: de sfeer verandert. Dit natuurlijke charisma is een belangrijk wapen in het zoeken van een partner.

 

Een charmeur is niet charmant.

Er is een groot verschil tussen een charmeur zijn en charmant zijn. Een charmeur kan wel verleidelijk zijn, maar je hebt steeds het gevoeld dat je heel hard moet opletten. Een charmeur is niet eerlijk. Hij/ zij gebruikt zijn charmes als een rookgordijn om zijn ware verlangens mee te verbergen of om zijn zin te krijgen. De onoprechte charmeur gebruikt altijd dezelfde overdreven lach, geeft haast iedereen hetzelfde compliment (wat een leuk kleedje heb je aan) . Zijn motivatie is zo veel mogelijk aandacht terug te krijgen en andere zodanig te manipuleren dat ze hem graag hebben. Als dit niet lukt, weet hij geen raad met de situatie en druipt het af.

Charmant is oprecht

Iemand die oprecht charmant is, zal zijn gedag afstellen op de mensen en de situaties van het moment. Je kan leren van charmant te zijn door oprechte geïnteresseerd te zijn in de anderen en nieuwsgierig te zijn naar wat anderen vinden. Deze vorm van charme is gebaseerd op empathie en goede manieren en niet op eigenbelang.

 Vijf gouden regels voor een charmante persoon

  • Sluit nooit iemand uit. Je moet charmant zijn tegen iedereen
  • Maak nooit een grapje ten koste van anderen
  • Wijs een ander nooit op vlekken, kleding die niet goed zit of andere onvolkomenheden in het uiterlijk. Wees discreet, daar houden mensen van.
  • Verwar seks niet met charme
  • Gebruik je charme niet als ruilmiddel. Je charme kan deren open maken, maar wanneer je ze misbruikt zit jen iet ver af van manipulatie en emotionele chantage
This entry was posted in blijf jezelf. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *