Moet je eerst van jezelf houden? (deel 1)

“Om van een ander te kunnen houden, moet je eerst van jezelf houden.” Hoe vaak hebben we dit niet gehoord?

Misschien hebben we het zinnetje zelf uitgesproken of op onszelf toegepast. Helemaal kloppen doet het niet. Het lukt je soms beter om van jezelf te hoduen als je de bevestiging van iemand anders krijgt. Allen moet die ander daar dan toe bereid zijn en moet het ook wel eens stoppen. Relaties waar de ene constant bevestiging aan de ander moet geven, raken uiteindelijk ook uitgeput.

Maar het werkt dus wel: met wat meer zelfvertrouwen en eigenliefde kom je verder in een relatie of belast je die alleszins minder. 

Hieronder vind je een paar adviezen die je kunnen helpen om… Meer van jezelf te houden.

 Verban negatieve gedachten over jezelf

Vermijd gedachten als ‘ik ben het niet waard’, ‘ik ben lelijk’, ‘ik ben dom’. Het zijn negatieve gedachten die je niet vooruit helpen. Probeer jezelf het tegenovergestelde voor te houden of je ten minste te focussen op je goede kwaliteiten. En ja, iedereen heeft er een.

Onderneem actie

Beklaag jezelf niet – ‘weer een pukkel erbij’ of ‘weer een bad hair day’ – maar kom in actie. Maak een afspraak bij de huisarts voor een geschikte crème of ga naar de kapper voor een nieuw kapsel. Met zelfmedelijden kom je nergens.

(bron: Trendystyle)

This entry was posted in verliefd. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *