Contact leggen met een man als je een man bent.

Je wordt verliefd op mannen en je bent een man. Contact leggen is niet steeds even makkelijk en voor sommigen is het zelfs een probleem.  Vaak is het probleem onschuldig en kan het volstaan om de oorzaak in te zien en er langzaam aan te werken. Maar het kan ook zijn dat een professionele hulpverlener nodig is, als het probleem blijft aanslepen.

Negatief zelfbeeld. Het is moeilijker om contacten te leggen als je je schaamt voor wie je bent. Sommige mannen vinden zichzelf niet knap en denken dat andere mannen alleen om het uiterlijk geven, waardoor ze niet op iemand af durven stappen. Meestal heeft dat weinig te maken met hun ‘echte’ schoonheid, maar eerder met hoe ze zichzelf zien. Er zijn tal van minder aantrekkelijke mannen die perfect in staat zijn om contacten te leggen. Ze hebben geleerd zichzelf te nemen zoals ze zijn, hun zelfvertrouwen maakt hen aantrekkelijk.

Sociale vaardigheden. Het spreekt voor zich dat het een voordeel is als je vlot bent in de omgang wanneer je iemand wil leren kennen. Maar het hoeft niet altijd een nadeel te zijn als je wat terughoudender bent. Sommige mannen hebben net een zwak voor stillere types.

Het homomilieu heeft soms zijn eigenaardigheden. Sommige mannen zijn afgeschrikt door al die specifieke regeltjes en gebruiken, en ook dat kan het moeilijker maken om contacten te leggen. Onder het luik ’contacten leggen’ vind je een aantal tips, maar geef jezelf ook wat tijd. Na een tijdje heb je wel door of je je op de juiste plaats bevindt en hoe alles werkt.

Het is niet iedereen gegeven om zomaar op iemand af te stappen in een club of op een fuif. Contacten leggen kan ook op andere manieren, bijvoorbeeld in chatruimtes. Daar ontpoppen die zogenaamde ‘verlegen’ mannen zich vaak tot ware kletskousen. Ook in een holebivereniging verlopen de zaken vaak gemoedelijker.

Vooroordelen. Ook onder homomannen zelf heersen heel wat vooroordelen over homomannen. Vaak zijn ze ervan overtuigd dat elke ontmoeting op seks moet uitdraaien. Toch wil niet iedereen meteen het bed in. Als diegene die jij aanspreekt dat toch wil, wees dan niet bang om hem af te wijzen. Een ‘neen’ om die reden hoeft tenslotte geen afwijzing van zijn persoon te zijn.

Te hoge verwachtingen. Sommige mannen denken dat een partner alle problemen zal oplossen. Leg niet te veel druk op je relatie en zie in dat je vriend niet alle slechte ervaringen uit je verleden kan wegnemen. Hij is ook maar een mens en zal ongetwijfeld ook zijn tekortkomingen hebben.

Acceptatie en waarderingsproblemen. Mannen die hun eigen homoseksuele gevoelens niet hebben aanvaard, hebben soms een voorkeur voor ‘onbereikbare’ mannen. Ze worden verliefd op een heterovriend of een man die ver weg woont. Vaak is dat onbewust een poging om intimiteit met een andere man uit de weg te gaan.

This entry was posted in afspraakje, homo, liefde, nieuwe relatie, online daten, schrik, verliefd and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *