Daten met een papa of mama: is dat anders?

Voor heel wat mannelijke dertigers en veertigers is het realiteit: ze komen eindelijk de vrouw van hun leven tegen en dan blijkt dat ze een mama is. (Uiteraard geldt deze tekst ook voor vrouwelijke dertigers of veertigers die een papa tegen het lijf lopen). Voor sommige mannen is het een reden om te breken, al hoeft dat natuurlijk niet. Wat wel waar is , is dat je bij haar niet steeds op de eerste plaats komt. Zij kan niet op elk moment van de dag tijd maken voor jou, om met je af te spreken of naar je te luisteren aan de telefoon. Haar kinderen bepalen een stuk het ritme van haar leven en haar vrije tijd. Als je je daar kan overzetten, kan je een mooie relatie uitbouwen.

Gepland spontaan zijn

Bij haar toekomen en zeggen dat je zin hebt om naar Parijs te gaan en vertrekken, dat zit er niet in als zij dat weekend de kinderen heeft. Van die zotte dingen doen, dat gaat niet. Zin in een romantisch uitje? Dan ga je het moeten plannen. Je zal dus wat creatief moeten zijn of noem het maar gepland spontaan. Van zodra je haar agenda wat kent en wet welke momenten ze de kinderen wel en niet heeft, kan je gerust tussen door voor een leuke verrassing zorgen. Het is niet omdat het niet helemaal spontaan kan, dat het minder leuk moet zijn.

Een date moet niet altijd buitenshuis.

Je kan ook dates bedenken waarbij zij haar huis niet moet verlaten en niet steeds voor oppas moet zorgen. Een avondpicknick in eigen tuin, een leuke film samen, samen koken of een traiteur laten komen. Het kan allemaal. Je kan natuurlijk pas naar haar gaan wanneer de kinderen in bed liggen of je kan ook e gelegenheid aangrijpen om de kinderen beter te leren kennen. Beetje bij beetje. Zo laat je aan je geliefde zien dat je niet alleen in haar geïnteresseerd bent, maar in het hele pakket.

Zorg dat je zelf een kind meebrengt.

Je hebt misschien wel vrienden met kinderen of neefjes of nichtjes. Neem die eens mee. Dan hebben haar kinderen een speelkameraadje en kunne jullie ondertussen toch wat aandacht aan elkaar geven.

Speel niet dadelijk papa

Je nieuwe partner is en blijft de mama van har kinderen en zij zal ook de relatie tussen jou en haar kinderen voor een stuk bepalen. Je zal haar vertrouwen moete winnen in de papa-rol die je wil opnemen. De kinderen negeren, dat is niet de bedoeling. Ze zullen blij zijn met iemand die met hen wil spelen, maar hen willen mee opvoeden van dag één, is iets anders.

This entry was posted in afspraakje, daten, kinderen and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *