Plaats van je eerste afspraakje

Je hebt je eerste date vastgelegd en dan komt de vraag: waar? Vergeet niet dat het belangrijkste bij zo’n eerste ontmoeting is om elkaar beter te leren kennen.

Daarom zal een geslaagde eerste ontmoeting gewoonlijk gepaard gaan met een goed gesprek en niet tijdens avontuurlijke of extreme activiteiten plaatsvinden.

Binnen of buiten?

Kijk misschien eens om te beginnen naar zijn/haar profiel: eet je date graag ijs, ga dan samen een ijsje likken. Wandelt ze graag, maak een kleine wandeling in het park, lust je date graag koffie, ontmoet elkaar dan in een leuke koffiebar.  Als het mooi weer is kun je ook een wandeling maken aan het strand of zelfs een bankje opzoeken in het maanlicht en met elkaar praten in een romantische setting.

Indien het weer het niet toelaat, zullen jullie waarschijnlijk binnen blijven. nodig niet dadelijk iemand uit bij je thuis. Je kent de ander nog niet kent en daardoor zal je date niet helemaal op zijn of haar gemak zal zijn. En diegene die ontvangt kan zich ook ongemakkelijk voelen door het bezoek en het vrij geven van zijn of haar privacy.

Daarom zijn de meest voor de hand liggende plaatsen voor zo’n eerste date een cafeetje of een restaurant.  Maar hou ook dan rekening met deze dingen:

Tijd

Het is al vaak gezegd: hou je eerste afspraakje kort. Maak er dus geen restaurantbezoek van met een zevengangenmenu, maar kies voor een koffie na het werk.

Geluid

Op je eerste date wil je de persoon waarmee je een afspraak hebt beter leren kennen, de beste manier is door met elkaar te praten. Plaatsen met luide muziek of plekken waar het druk is kunnen je verplichten om luid te spreken of zelfs te schreeuwen zodat je het risico loopt elkaar niet te verstaan, dit kan je afspraak verpesten.

Verlichting

Als je je eerste afspraak hebt moet je er voor zorgen dat er voldoende verlichting is, zodat je uitdrukkingen en gebaren van je partner kunt waarnemen. Een eetzaal vol met TL verlichting is ook niet nodig. Zoek naar een plaats die de sfeer weergeeft die je wil neerzetten.

Blingbling

Ookal heb je geld genoeg en was je van plan om zelf te betalen, misschien voelt je date zich daar niet goed bij. Dus tenzij je de nadruk wil leggen op je fortuin, kies voor iets eenvoudigs maar origineel.

En tot slot, kies niet een plaats waar iedereen je kent. het is niet leuk voor je date dat iedereen jouw aanspreekt (en je date van boven tot onder bekeken wordt), het is ook niet goed voor je reputatie als je regelmatig date…

This entry was posted in afspraakje, communicatie, single, vrijgezel and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *