Waarom je maar beter kan lachen op je eerste afspraakje

Lachen is aantrekkelijk

Naar je eerste date met een mogelijke nieuwe partner? Je kan maar beter lachen wanneer je wil dat dit blijft werken! Uit onderzoek van lachexpert Robert Provine van de universiteit van Maryland blijkt immers dat hoe méér een man een vrouw aan het lachen maakt, hoe aantrekkelijker zij hem zal vinden. Dit verklaart waarom gevoel voor humor dikwijls boven het prioriteitenlijstje van vrouwen staat, want dàt is wat zij zoeken in een man. Een vrouw die vaak lacht wordt op haar beurt dan weer door mannen als meer aantrekkelijk beschouwd.

De evolutieleer bevestigt 

Volgens evolutiebiologen komt dit doordat het vermogen om anderen aan het lachen te krijgen als een dominante trek wordt beschouwd en vrouwen dominante mannen prefereren, terwijl mannen de voorkeur geven aan ondergeschikte vrouwen.

De boodschap aan de man is echter niet om het moppenboek boven te halen want uit het onderzoek van Provine bleek dat lachen niet zozeer met moppen of grappige verhalen te maken heeft.  Hij concludeerde dat we in slechts 15% van de gevallen lachen om grappen, voor de rest heeft lachen vooral de functie van het leggen van contact.

Lachen, ook voor een langere relatie

Niet alleen verloopt je eerste afspraakje vlotter, maar ook op langere termijn heeft het lachen meer voordelen. Waarom? Als je samen met iemand kan lachen, schept dat een emotionele band. Maar er is ook een biologische verklaring. Bij het lachen komen endorfines vrij, ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd, een stof die stress vermindert waardoor je je beter en gelukkiger voelt. Lachen zorgt er ook voor dat onze linkerhersenhelft sterker aanwezig is, en deze hersenhelft is verbonden aan positieve emoties. (bij depressie overheerst rechts) Het lachen maakt dus dat we ons goed voelen.

This entry was posted in afspraakje, lachen, nieuwe relatie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *