Geboden voor een goede relatie

Verliefd zijn is natuurlijk leuk. Er zijn heel wat andere basiselementen vereist om van vlindergefladder in de buik een solide en langdurige relatie te maken. Dit is uiteraard al verschillende keren onderzocht. Ik probeer je in de komende twee weken een overzicht te geven van de tien belangrijkste. Dit neemt niet weg dat basishoudingen als respect, rechtvaardigheid, eerlijkheid,… voor de meeste koppels het nastreven waard blijven.

De eerste drie geboden 

1. Om van iemand te houden moet je jezelf graag zien.

Een oud gezegde met waarheid! Juist in periode van crisis ga je aan je zelf twijfelen, ga je bijvoorbeeld denken dat je niet meer aantrekkelijk bent. Maar als je respect voor je zelf hebt weet je dat een goede relatie ook voor jou is weggelegd, durf je je eigen gebreken beter onder ogen te zien en op een realistische manier naar de werkelijkheid te kijken

2. Kies met overtuiging voor je partner.
Hoe raar het ook moge klinken: elke keer wanneer je met een partner begint, kan je maar beter in die relatie stappen met de overtuiging dat hij de ware is. Want de meeste relaties zijn te vrijblijvend. Je zult je voor de volle 100 procent op de ander moeten richten. Als je daaraan twijfelt, stop er dan mee, want dan ben je tijd energie en emoties aan het verprutsen. Want een relatie betekent dat je elke dag voor elkaar kiest.

3. Zoek steeds naar een gemeenschappelijk doel

Samen ergens voor gaan, geeft een band. Dat kan echt van alles zijn: samen sparen voor een mooie verre reis, samen een zetel uitkiezen, samen dezelfde idealen delen. Vraag jezelf af wat jij wilt bereiken, bespreek dat samen en vraag aan je partner wat hij of zij denkt.

This entry was posted in goede relatie, voorwaarden and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *