Daar zijn ze dan: de feesten!

Heel wat singles willen op 31 december om 00u liever niet alleen in de zetel liggen. Je merkt aan de activiteit op de website dat oktober, november en december ‘zoekmaanden’ zijn. Maar stel dat je niemand vindt? Wat dan?

Ondertussen kregen jullie al drie tip, hier is nummer vier.

Ga werken

En dan kunnen heel wat singles antwoorden’ mijn werk sluit bij nieuwjaar, dus ik kan niet gaan werken’ . Dat klopt. Nieuwjaar is een officiêle feestdag en dan mag er niet gewerkt worden, behalve in een paar uitzonderingen:

  • beenhouwerijen, bakkerijen, dagbladondernemingen, …
  • hotels, motels, restaurant, café’s
  • ziekenhuizen
  • apotheken, drogisterijen
  • bloemisten
  • salons, musea, jaarbeurzen,
  • sportevenementen
  • tankstations

Je kan dus steeds een langsgaan bij het lokale interimkantoor om et kijken of ze nog iemand zoeken. Binnenstappen bij je stamcafee en vragen of ze daar geen extra handje jkunnen gebruiken, kan uiteraard ook. Zo ontmoet je opnieuw een hoop mensen en hoef je niet alleen tot nul af te tellen.

 

 

Ga op vakantie

Inderdaad, ga gewoon op vakantie. Als je even surft op het internet zal je al snel bedrijven en verenigingen vinden die reizen organiseren, speciaal voor singles en zelfs voor een oudergezinnen. Dus de kinderen kunnen mee.

Het basisidee van de meeste firma’s is om singles te verzamelen en samen te reizen. Soms is dat een georganiseerde en begeleidde reis, anders zorgen ze alleen voor het hotel en de trip naar daar. Je hebt verengingen die dan ter plaatse op een bepaald uur gaan eten en zelfs activiteiten organiseren, bij andere moet je zelf initiatief nemen.

Het voordeel is dat je kan genieten van gezelschap, ookal ben je alleen. En je kan blijven genieten van de vrijheid van alleen zijn, ookal ben je in gezelschap.

Het gamma is erg breed: skireizen, citytrips, luxe strandvakanties, werkvakanties of erg avontuurlijke reizen. Ook het doelpubliek is soms gespecifieerd: voor een oudergezinnen, voor alleenstaande vijtigplussers, voor actieve dertigers, voor hoger opgeleiden,…

Je vindt dus zeker iets wat bij je past. En vooraleer je denkt je hart te verliezen op vakantie. Verwacht gewoon een leuke tijd met leuke momenten en aangenaam gezelschap. Al wat meer is, is mooi meegenomen.

This entry was posted in alleen zijn, single, vrijgezel and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *