En daar komen ze dan: de feesten

In oktober, november en december zijn er meer mensen actief op zoek naar een partner. Leden bezoeken hun profiel en dat van anderen vaker, ze mailen sneller terug, antwoorden meer op berichten en sturen vaker een glimlach. Ook zijn er heel wat meer nieuwe leden die zich aanmelden. Singles zijn duidelijk op zoek naar een partner om de feesten mee te delen.

Deze week gaf ik al een tip om de feesten als single door te raken, hier komt nummer twee.

Help de gastvrouw

Wanneer het kerstdiner of de nieuwjaarswensen dit jaar bij Meter Lili worden georganiseerd, kan je haar vragen of je niet een handje mag toesteken. Tafel dekken, hapjes rondbrengen, drankjes uitdelen, een afwasje doen, afruimen,… Het geeft niet alleen een goede indruk bij je meter en de rest van de aanwezigen, maar zorgt er ook voor dat de aandacht een stuk van je afgeleid is.

Je hebt geen tijd voor lange gesprekken over je liefdesleven, want de hapjes moeten net de oven in en nonkel Gilbert zijn glas is leeg. Op de vervelende opener ‘hoe is het nu met jou’ is het makkelijk om kort ‘met mij alles goed! En met jou?’ te antwoorden wanneer je met een bord appetisers rondgaat.

En moest het gesprek tijdens het eten dan toch vervelend worden heb je je al een vluchtplaats toegeëigend: de keuken. Dat kan je anders moeilijk doen als je niet meehelpt.

This entry was posted in alleen zijn, communicatie, single and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *