Daar komen ze: de feesten!

Het valt jaar na jaar op: in de maanden naar aanloop van Kerstmis en eindejaar is er meer activiteit op de Parshipwebsite. Leden bezoeken hun profiel en dat van anderen vaker, ze mailen sneller terug, antwoorden meer op berichten en sturen vaker een glimlach. Ook zijn er heel wat meer nieuwe leden die zich aanmelden. Singles zijn duidelijk op zoek naar een partner om de feesten mee te delen.

Kan je een feest weigeren? Hoe moet je reageren wanneer ze je voor de tiende keer ‘en dit jaar een goed lief’ wensen? Of voelt het gewoon vervelend om alleen aan tafel te zitten met allemaal koppels om je heen?

In de komend weken probeer ik jullie een aantal tips/oplossingen/andere  visies mee te geven. Niet alles is voor iedereen van  toepassing, dus haal er uit wat bruikbaar is voor jou.

Tip een: neem een vriend(in) mee.

Van het moment dat er iemand is om je te vergezellen, zal een deel van de aandacht die anders naar jou gaat, naar je vrien(in) gaan. Bij het binnenkomen kan je misschien nog de opmerking ‘ah, niet alleen dit jaar’ verwachten. Maar vanaf dan zal je gezelschap de perfecte bliksemafleider zijn. Je moet hem/haar sowieso voorstellen, er zullen wat vragen gesteld worden en voor je het weet zit je al aan het voorgerecht. Ook leuk voor jou is dat je niet alleen naar daar moet rijden en niet alleen terug moet. Je hebt ook onmiddellijk in de wagen een klankbord om tegen te ventileren. Nog een dag gefrustreerd rondlopen omdat je te veel commentaar hebt moeten horen is dus ook verleden tijd.

Belangrijk detail: zorg dat je vriend(in) sociaal genoeg is om enkele uren mee te draaien in de verplichtte feestmolen. Anders moet je niet alleen commentaar slikken maar ook nog eens extra aandacht besteden aan iemand die zich niet op zijn/haar gemak voelt. En die extra energie kan je beter zelf gebruiken.

This entry was posted in alleen zijn, blijf jezelf, communicatie, kritiek geven, single and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *