Vakantiemaatje?

Je bent alleen en wil niet alleen op vakantie. Via via heb je een vakantiemaatje gevonden, al kennen jullie elkaar niet goed. Het lijkt raar om vooraf duidelijke afspraken te maken, toch zal het je slaagkans op een leuke reis verhogen!

 

Spreek dus best een aantal keren af. De eerste keer kan je al de grote lijnen van je vakantie afspreken (naar waar en welke periode), maar  vaak begin je pas daarna verder in detail (ochtendmens of niet, apreski of extra vroeg op de latten) te denken. Ook dat kan maar beter afgestemd worden.

Het allerbelangrijkst is dat jullie elkaar goed moeten begrepen hebben en daarom is het belangrijk om jullie definitie van woorden als ‘avontuurlijk’ of l’ow budget’ goed aan elkaar uit te leggen. Voor de een is een avontuurlije reis in Thailand met de rugzak door het land trekken, eten bij de lokale bevolking, slapen in een tent en reizen met lokaal vervoer. Voor de ander is het land op zich al avontuurlijk genoeg en vindt dat rondtrekken in een jeep ook onder de noemer avontuurlijk valt.

Ook het woord low budget kent wel wat verschillen in definitie. Voor de een is dat elke dag zelf koken, voor de ander betekent het dat je lokaal gaat eten, maar wel gaat uiteten.

Een tweede belangrijk punt is de dagindeling: vroeg opstaan of net liever het nachtleven meepikken? De hele dag op stap, of een halve dag en de andere helft rust?

Wat met vakantieliefjes? Jullie zijn allebei wel single, maar als jij plots een derde wiel aan de wagen wordt, ben je precies weer alleen op vakantie.

Ook niet te vergeten zijn de kleine gewoontes: elke ochtend moet ergedouched worden, om 10u en 16 u moet er iets gegeten worden, slapen gaan kan niet zonder eerst een uur een boek te lezen,… Het zijn gewone dingen voor jou als single, maar hou er rekening mee dat een andeere single ondertussen andere gewoontes heeft. Die eerst even vertellen, neemt al een hoop ergernis weg op vakantie.

Veel plezier!

This entry was posted in alleen zijn, goede relatie, vrienden, vrijgezel. Bookmark the permalink.

One Response to Vakantiemaatje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *