Een openingszin, bestaat er een goede?

Bestaat er zoiets als een perfecte openingszin? Google maar eens even en je vindt er een heleboel.

Die zinnen zijn heel uiteenlopend:  gaande van ‘Jij moet moe zijn, want je loopt al de hele dag in mijn hoofd rond.’, over ‘Met zo een uitstraling snap ik niet dat jij nog alleen bent’, ‘Waar zijn je vleugels?’,  ‘Je past perfect naast me op mijn trouwfoto’.

Voor sommige mannen en vrouwen past dat, voor andere is het ordinair en stom. En je moet zelf al over wat durf beschikken om zo een gewaagde openingszin uit te proberen. Als je zelf niet zo een prater bent, kun je de openingszin vaak beter maar laten voor wat het is. De meeste vrouwen vinden het nog steeds zeer goed wanneer je gewoon jezelf voorstelt: ‘Hallo, ik ben …’

Het beste vervolg is een welgemeend compliment over iets dat ze draagt. Bijvoorbeeld ‘leuke ketting die je aan hebt, net hetzelfde blauw als je ogen’. En daarna vraag je verder: ‘ Waar heb je die gekocht?’ Heb je die aan omdat je weet dat je ogen hierdoor extra geaccentueerd worden? ‘

Zo toon je dat je echt in haar geïnteresseerd bent en zal een vrouw sneller open staan voor een gespek met jou dan wanneer je gemaakt en zogenaamd grappige openingszinnen die je vanbuiten hebt geleerd en op de verkeerde manier gebruikt.

This entry was posted in afspraakje, assertief, blijf jezelf, communicatie, Eerste afspraak, single, vrouw and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *