Ben jij geïnteresseerd in het groentje?

Die eerste weken op een nieuwe datingsite word je vaak overspoeld door mails. Enkele weken later zwakt dat wel wat af. Iets wat heel normaal is. Net zoals bij een kind dat nieuw is op school of nieuw in een club of als jij nieuw bent in de lokale kroeg, krijg je als groentje alle aandacht in het begin. Iedereen wil weten wie je bent.

Maar wat als jij nu een van die ‘iedereen’ bent? Wat als jij ook een van al die mensen bent die bij een nnieuw lid op een datingsite plots de perfecte match ziet? Dan sta je voor een moeilijke afweging. Ofwel ga je het nieuwe lid -net zoals zo velen- een bericht sturen en hopen dat hij/zij antwoordt.

Indien je er van  in het begin bij wil zijn, wees dan even zelfkritisch. Kan je leuke grappige en originele mails schrijven? Is het duidelijke dat wanneer het groentje jouw profiel gaat bekijken, dat zij ook in jou een goede match ziet? (is -met andere woorden- je profiel helemaal en goed ingevuld?) Ben je zelf in de komende weken genoeg vrij om je met het opstarten van een misschien wel intense relatie bezig te houden?

Indien het antwoord- en nogmaals, wees eerlijk met jezelf- nee is, dan kan je beter een paar weken wachten. Dan is de grote storm gaan liggen en zijn er heel wat minder kapers op de kust.

Het gevaar bestaat er uiteraard in dat je groentje ondertussen al aan het daten is met iemand die we positief uit de eerste storm is gekomen. Dat is een risico dat je moet nemen. Je kan natuurlijk vooraf nooit weten wat het beste is. Dat is het frustrerende maar ook het leuke aan daten. Doordat er elke dag wel weer nieuwe leden zijn, kan je bij de ene dadelijk mailen, bij de andere na een week. De ene schrijf je een gedicht, de andere stuur elke dag iets kleins. Dat is eigenlijk soms wat experimenteren, leren, ontdekken en vooral daar plezier in beleven.

 

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *