Het eerste smsje: weetjes

Over zowat alles is er al wel eens ooit een onderzoek geweest, dus uiteraard ook over het eerste smsje. En aangezien het vorige blogstukje daarover ging, is het wel leuk om dat even te vermelden.

Zo blijkt dat een eerste smsje sturen toch wel wat tijd in beslag neemt. Singles willen na een eerste date een perfect smsje sturen en doen er gemideld 14 minuten en half over om het te maken.

Mannen zijn in het sms-verhaal de onzeker van de twee. Gemiddeld 60% laat zijn sms nalezen door een vriend of vriendin vooraleer het te sturen. Dat is niet onlogisch aangezien -toch wat stereotype- vrouwen nog steeds verwachten dat het eerste smsje van een man komt. Slecht 16 % van de ondervraagden uit het onderzoek, vonden dat het eerste smsje na een date van de vrouw moest komen.

De oude regel dat je een dage of twee/drie moest wachten vooraleer je opnieuw contact opnam met je date is ook achterhaald. Dat komt uiteraard omdat met de nieuwe communicatiemiddelen (smsjes, facebook, mail) er veel sneller een bericht verwacht wordt.

Verder blijkt dat singles nog steeds allergisch zijn aan sms-fouten. De sms-fouten die absoluut te mijden zijn:

-Dt fouten zijn nog steeds uit den boze.

-Denk er aan dat niet iedereen de afkortingen kent die jij misschien wel vaak gebruikt: mss, ntl, LOL,…

-Smsjes met maar een woord -bijvoorbeeld ‘eten?’ -kan je beter ook niet gebruiken. Dan lijkt het wel alsof je geen tijd wil vrijmaken om een bericht te sturen.

 

This entry was posted in Andere and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Het eerste smsje: weetjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *