Gisteren belde iemand tijdens de telefooncoachuren van Parship me op en vroeg wat hij in zijn eerste smsje moest schrijven. Hij was nogal zenuwachtig hierover en had schrik om iets fout te schrijven. Zijn contacten via de site waren leuk, grappig, vlot en spontaan geweest, vertelde hij. Zo goed zelfs dat hij ‘al wat gevoelens’ begon te krijgen. Zij had hem haar gsm-nummer gegeven. Niet alleen omdat ze volgend weekend hadden afgesproken, maar ook om toch elkaar nog even te horen vooraleer ze elkaar zouden zien. Haar bellen durfde hij nog niet, dus dacht hij haar eerst een smsje te sturen, maar wat moest hij dan schrijven?
Dit hoor je wel vaker bij singles… Je weet dat het uitwisselen van je telefoonnummer een volgende stap is. Het is een stapje dichter bij een echt contact. Het is een stapje dichter bij een afspraakje waar je toch op een andere manier bij elkaar omgaat dan via mail.
Singles hebben telefoonangst, of beter: singles hebben ‘eerste telefoon’-angst. Angst om iets verkeerd te zeggen, angst om niet spontaan genoeg te zijn, angst om niet uit hun zinnen te raken, angst voor de beoordeling van hun stem, angst om dicht te klappen, angst voor de ontgoocheling in de ander. Vandaar dat heel wat singles liever eerst een smsje sturen. Eigenlijk mailen ze gewoon verder maar veranderen ze van instrument. Pc wordt GSM.
Maar er is ook nog een andere reden waarom singles de eerste keer liever eerst sms’en vooraleer ze bellen: ze willen zeker zijn dat het nummer juist is. Want het wordt al wel eens gedaan, een fake nummer doorgegeven. En als single wil je dan niet ineens iemand helemaal anders aan de lijn hebben. Vandaar dat een eerste smsje best ook maar heel neutraal kan zijn.
Zinnen als: ‘Blij dat we elkaar nu ook op deze manier kunnen contacteren’ of ‘Hierbij heb je nu ook mijn nummer en kunnen we ook op deze manier contact houden’, werken meestal wel. Ze benadrukken dat je contact wil hebben en je dit niet als vervanging ziet, maar als een extraatje.
Succes!